Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
1 Ιανουαρίου, 1970

Ημερίδα για τα Κοχλιακά Εμφυτεύματα Ωτολαρυγγολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Ημερίδα για τα Κοχλιακά Εμφυτεύματα

Ωτολαρυγγολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

 

Η Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (ΟΚΥπΥ), διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο 07/03/2020 την πρώτη ημερίδα Κοχλιακών Εμφυτευμάτων. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και την παρακολούθησαν επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης.

Το κοχλιακό εμφύτευμα είναι η μοναδική συσκευή που μπορεί να αντικαταστήσει μία από τις ανθρώπινες αισθήσεις. Μετατρέπει τον ήχο σε ηλεκτρικό ερέθισμα, το οποίο με τη σειρά του διεγείρει το ακουστικό νεύρο ώστε το σήμα να μεταφερθεί στον εγκέφαλο. Η τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος ενδείκνυται σε άτομα με σοβαρού βαθμού βαρηκοΐα ή κώφωση, στα οποία τα υπόλοιπα ακουστικά βοηθήματα αδυνατούν να αποκαταστήσουν την ακοή.

 

Τα άτομα που μπορούν να λάβουν κοχλιακό εμφύτευμα μπορεί να είναι βρέφη, παιδιά ή ενήλικες. Ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, η έγκαιρη θεραπεία της σοβαρής βαρηκοΐας – κώφωσης είναι καθοριστική για την ένταξη των παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα. Εξάλλου, η ομιλία, η βασικότερη μορφή ανθρώπινης επικοινωνίας, έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την ακεραιότητα του συστήματος ακοής. Αλλά και στους ενήλικες, η ακοή είναι αναγκαία για την καθημερινή επικοινωνία, την εργασία, τις διαπροσωπικές σχέσεις, την απόλαυση μουσικής και τόσες άλλες πτυχές της ανθρώπινης ζωής.

Στο Κέντρο Κοχλιακών Εμφυτευμάτων της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, που είναι μοναδικό στην Κύπρο, λειτουργεί διεπιστημονική μονάδα με επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, σύμφωνα και με τις διεθνείς πρακτικές. Έτσι, εκτός από τη θεραπεία, επιτυγχάνεται και μία άρτια συμβουλευτική προσέγγιση των ασθενών και των οικογενειών τους.

 

Η ημερίδα, μέσα και από τις εισηγήσεις των επιστημόνων που συμμετείχαν, κατέδειξε πως παιδιά αλλά και ενήλικες που αντιμετωπίζουν σοβαρού βαθμού βαρηκοΐα και κώφωση, μπορούν πλέον να επανενταχθούν ομαλά στην κοινωνία και μάλιστα με θεραπεία που διενεργείται επιτυχώς στην Κύπρο.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο