Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
25 Ιανουαρίου, 2023

Κατάθεση Πρότασης για συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), κατέθεσε χθες πρόταση για τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για τους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν με συμβόλαιο ΟΚΥπΥ προς τις συντεχνίες των εργαζομένων του ΟΚΥπΥ.

Η σύμβαση για τους εργαζόμενους με συμβόλαιο ΟΚΥπΥ είναι υψίστης σημασίας για τον Οργανισμό, αφού οι υπάλληλοι αυτοί σταδιακά θα αντικαταστήσουν σε βάθος χρόνου όλους τους δημόσιους υπάλληλους που είναι αποσπασμένοι στον Οργανισμό.

Η πρόταση που δόθηκε στις συντεχνίες, κινείται μέσα στα πλαίσια του Νόμου και των Γενικών Κανονισμών του Οργανισμού οι οποίοι ψηφίστηκαν, κατόπιν διαβούλευσης, από την Βουλή των Αντιπροσώπων το 2017.

Ο ΟΚΥπΥ ήταν και παραμένει υπέρ της συνομολόγησης μιας συλλογικής σύμβασης, που να καθορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά ταυτόχρονα η οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να διασφαλίζει την οικονομική αυτονομία, ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Να σημειωθεί ότι, στη χθεσινή συνάντηση, ο Οργανισμός κατέθεσε την πρόταση του με σκοπό να τεθεί σε διαβούλευση. Η επόμενη συνεδρία έχει καθορισθεί στις 31 Ιανουαρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Οργανισμός δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τους εργαζομένους, με την επίτευξη συμφωνιών με τις συντεχνίες ή υιοθέτηση συμφωνιών που συνομολογήθηκαν προ της ψήφισης των νομοσχεδίων του ΓεΣΥ και του ΟΚΥπΥ για σωρεία θεμάτων που αφορούν το προσωπικό όπως, μεταξύ άλλων, σχέδια κινήτρων για ιατρικό προσωπικό, πρόγραμμα απογευματινής εργασίας, αύξηση στελέχωσης και αναβάθμιση κλιμάκων μισθοδοσίας ιατρών, νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας, την αναβάθμιση των εφημεριών, τη στελέχωση του Οργανισμού με Νοσηλευτικό Προσωπικό. Οι συμφωνίες συνέτειναν και στη σημαντική αύξηση του ετήσιου λειτουργικού κόστους του Οργανισμού.

Όσον αφορά το θέμα της ΑΤΑ, διαβεβαιώνεται ότι, από την ίδρυση του συμπεριλαμβανομένου και του 2023, ο Οργανισμός καταβάλλει το Τιμαριθμικό Επίδομα όπως ισχύει και στον Δημόσιο Τομέα, επιδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του προς το προσωπικό.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο