Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
22 Ιουνίου, 2022

Με νέο, υπερσύγχρονο εξοπλισμό ενισχύθηκε το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Λευκωσίας

  • Πρόκειται για δύο υπερσύγχρονους αγγειογράφους και τέσσερα υπερηχογραφικά μηχανήματα
  • Στο Εργαστήριο διενεργείται όλο το φάσμα των επεμβάσεων καρδιολογίας, 24 ώρες το 24ωρο

Με νέο, υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ενισχύθηκε το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ, στο πλαίσιο της ολικής ανακαίνισής του.

Πρόκειται για δύο υπερσύγχρονους αγγειογράφους, οι οποίοι φέρουν όλα τα απαραίτητα λογισμικά για τη διενέργεια όλων των ειδών επεμβάσεων της επεμβατικής καρδιολογίας και ηλεκτροφυσιολογίας, και τέσσερα υπερηχογραφικά μηχανήματα.

Τα υπερηχογραφικά μηχανήματα, τα οποία έχουν την δυνατότητα τρισδιαστατης 3D και 4D απεικόνισης, επικοινωνούν και με τους αγγειογράφους με την τεχνολογία fusion, η οποία χρησιμοποιείται σε σύνθετες επεμβάσεις δομικών καρδιοπαθειών και επεμβάσεων για βαλβίδες.

Ταυτόχρονα, υπάρχει και ενδοεπικοινωνία με όλα τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, με δυνατότητα ανάκλησης και προβολής όλων των προηγούμενων  ακτινολογικών και υπερηχογραφικών εξετάσεων των ασθενών μας (pacs). 

Η ανανέωση του εξοπλισμού, σε συνδυασμό με το έμπειρο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό της πρώτης Καρδιολογικής Κλινικής που ιδρύθηκε στην Κύπρο, καθιστά το Εργαστήριο ένα αξιόπιστο χώρο όπου διενεργείται όλο το φάσμα των επεμβάσεων της Καρδιολογίας.

Οι επεμβάσεις  που διενεργούνται περιλαμβάνουν: διαγνωστικούς καθετηριασμούς, διαδερμικές στεφανιαίες επεμβάσεις (PCI), πρωτογενείς αγγειοπλαστικές Primary PCI σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, αγγειοπλαστικές με τη χρήση rotablation, LASER, Shockwave lithotripsy, IVUS και iFR/FFR, διαδερμικές εμφυτεύσεις αορτικής βαλβίδας (TAVI), διαδερμικές επιδιορθώσεις της μιτροειδούς και τριγλώχινας βαλβίδας (TEER) και διαδερμικές συγκλίσεις ASD/PFO.

Επίσης, στο Τμήμα Ηλεκτροφυσιολογίας διενεργούνται εμφυτεύσεις όλων των ειδών συσκευών (pacemakers, loop recorders, CRT, ICD, CRT-D) και ηλεκτροφυσιολογικές μελέτες για θεραπεία αρρυθμιών (AF/VT ablation).

Στόχος του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Λευκωσίας, που είναι το μόνο εντός ΓεΣΥ σε λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο και εξυπηρετεί όλα τα επείγοντα περιστατικά των επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου, είναι η προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Ο ΟΚΥπΥ

Με πρώτιστο στόχο την συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, ο ΟΚΥπΥ επενδύει συνεχώς σε υποδομές και εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό, εκπαίδευση και έρευνα.

*Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία με την Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ, στον σύνδεσμο: https://shso.org.cy/clinic/kardiologiki-2/

**Για διευθέτηση ραντεβού, Δευτέρα με Παρασκευή από τις 7.30 π.μ. – 2.00 μ.μ., στο τηλέφωνο 22603544.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο