Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
26 Αυγούστου, 2022

Μηδενική ανοχή στη βία κατά των επαγγελματιών υγείας από τον ΟΚΥπΥ

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, με αφορμή την επίθεση προς τον Ιατρό του ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού, καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε πράξη βίας και συγκεκριμένα ενάντια σε επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Παρόλο ότι, ο Οργανισμός λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και άλλου προσωπικού που εργάζεται στα νοσηλευτήρια του, διαφαίνεται δυστυχώς, ότι μια μεμονωμένη μερίδα πολίτων με τις πράξεις της, ασεβεί σε βάρος των επαγγελματιών υγείας που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό για να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι, για το πρόσφατο περιστατικό βίας που έλαβε χώρα στο ΓΝ Λεμεσού, θα αποδοθεί δικαιοσύνη από τις αρχές, και ευελπιστούμε ότι θα είναι η τελευταία πράξη βίας απέναντι σε επαγγελματία υγείας εν ώρα καθήκοντος.

Ο ΟΚΥπΥ βρίσκεται αλληλέγγυα δίπλα στον ιατρό που δέχθηκε την επίθεση και διαβεβαιώνει ότι θα ενεργεί πάντα με γνώμονα το καλύτερο συμφέρον του προσωπικού και των ασθενών του.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο