Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
12 Μαΐου, 2023

Νέα εποχή για τα απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ

Παραδόθηκε σήμερα, 12 Μαΐου, στο Κέντρο Υγείας Κάτω Πύργου Τυλληρίας, υπερσύγχρονος εξοπλισμός τηλεϊατρικής, δωρεά του ιδρύματος «Build A Bridge Foundation». Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό Κέντρο, παρευρέθηκαν δωρητές του Ιδρύματος, στελέχη του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας καθώς και μέλη του προσωπικού του Κέντρου.

Ο εξοπλισμός τηλεϊατρικής θα γεφυρώσει την απόσταση του Κέντρου Υγείας και του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, επιτρέποντας στους επαγγελματίες υγείας του Κέντρου να προβαίνουν στις απαραίτητες μετρήσεις και να στέλνουν σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα στους συναδέλφους τους στο ΓΝ Λευκωσίας. Έπειτα θα λαμβάνουν ενημέρωση από τον επι καθήκοντι ιατρό του Νοσοκομείου για την αγωγή που πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής ή αν χρειαστεί θα παραπέμπεται σε ειδικό γιατρό ή στο πλησιέστερο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Κύπρος Σταυρίδης, Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ αφού ευχαρίστησε τους δωρητές για τον σύγχρονο εξοπλισμό ανέφερε ότι «Με τη συγκεκριμένη δωρεά, είμαστε πλέον σε θέση να παρέχουμε στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, ακριβή διάγνωση και την κατάλληλη αντιμετώπιση, εντός του Κέντρου, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, μέχρι ο ασθενής να πάει στο πλησιέστερο Νοσοκομείο  εφόσον κριθεί αναγκαίο. Ο Οργανισμός στα πλαίσια της παροχής ιατρικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο ιατρικών κέντρων σε όλη τη Κύπρο, στηρίζοντας έμπρακτα τους κατοίκους, ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών», κατέληξε ο κος Σταυρίδης.

Με τη σειρά του ο  Πρόεδρος του Build a Bridge Foundation, κ. Nicholas Theori, το οποίο εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, επισήμανε ότι είναι τιμή να δωρίζουν τον πρωτο και υπερσυγχρονο αυτο εξοπλισμό τηλείατρικής στο Κέντρο Υγείας Κάτω Πύργου Τυλληρίας.  Συνεχίζοντας ανέφερε ότι σκοπός του Ιδρύματος, το οποίο δραστηριοποιείται ανά το Παγκόσμιο, είναι μεταξύ άλλων η πρόληψη και ανακούφιση προβλημάτων υγείας.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο ίδρυμα και διαβεβαιώνει ότι ο εξοπλισμός θα συμβάλει τα μέγιστα στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση και φροντίδα των ασθενών της ευρύτερης περιοχής.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο