Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
17 Μαρτίου, 2022

Ο ΟΚΥπΥ εξυπηρετεί τους πολίτες της Αθηένου

Στόχος του Κέντρου Υγείας στην Αθηένου είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και φροντίδας στους κατοίκους της περιοχής

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), στο πλαίσιο της αποστολής του για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο Κέντρων Υγείας, καλύπτοντας γεωγραφικά όλη την ελεύθερη Κύπρο, ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ένα από αυτά τα Κέντρα λειτουργεί στην Αθηένου. Το Κέντρο λειτούργησε περί τα τέλη του 2021 σε ένα νέο κτήριο με εύκολη προσβασιμότητα, φιλικό προς τον χρήστη και διαθέτει επαρκή χώρο στάθμευσης. Μέσα στα πλαίσια του ΓεΣΥ, προσφέρει Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσω ενός Προσωπικού Ιατρού του ΟΚΥπΥ, στην οποία μπορούν να απευθυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής και να εγγραφούν στον κατάλογο της, όπου και θα λαμβάνουν άριστες υπηρεσίες.

Με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και φροντίδας στους κατοίκους περιοχής, και βάση των δημογραφικών δεδομένων της περιοχής, ο Οργανισμός μελετά το ενδεχόμενο στελέχωσης του Κέντρου και με Ειδικούς Ιατρούς, ανάλογα με τον αριθμό των παραπεμπτικών από πολίτες και των αναγκών που θα προκύπτουν ανά ειδικότητα.

Το Κέντρο Υγείας Αθηένου βρίσκεται στο κέντρο της κοινότητας, δίπλα σε κάθε πολίτη, και λειτουργεί από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 3:00 μ.μ., προσφέροντας, μεταξύ άλλων, νοσηλευτικές υπηρεσίες χωρίς διευθέτηση ραντεβού όπως:

  • αιμοληψία
  • αλλαγή πληγών
  • χορήγηση ενέσεων
  • εμβόλια
  • καρδιογράφημα

Ο σημαντικός ρόλος των Κέντρων Υγείας – 38 Κέντρα Υγείας λειτουργούν σε όλη την Κύπρο

Αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στη Δημόσια Υγείας, ο ΟΚΥπΥ λειτουργεί ανά το παγκύπριο 38 Κέντρα Υγείας τα οποία είναι κατανεμημένα γεωγραφικά σε όλη την Κύπρο, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Τα Κέντρα αυτά είναι στελεχωμένα ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Οι Προσωπικοί Ιατροί και οι νοσηλευτές που στελεχώνουν τα Κέντρα Υγείας του Οργανισμού έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίζουν και οξέα περιστατικά, αλλά και περιστατικά που απαιτούν βραχεία νοσηλεία (χορήγηση ενδοφλέβιων υγρών, ενδομυϊκών ή ενδοφλέβιων φαρμάκων, οξυγόνου και χρήση νεφελοποιητή).

Στα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ παρέχονται καθημερινά και άλλες υπηρεσίες όπως αιμοληψία, αλλαγές πληγών, αφαίρεση ραμμάτων, εμβολιασμοί και Ηλεκτροκαρδιογραφήματα, ενώ σε κάποια από αυτά λειτουργούν ιατρεία συμβουλευτικής για τον σακχαρώδη διαβήτη, και κάποιες πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως εξέταση οστεοπόρωσης κλπ.

Ο ΟΚΥπΥ

Με πρώτιστο στόχο την συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, ο ΟΚΥπΥ επενδύει συνεχώς σε υποδομές και εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό, εκπαίδευση και έρευνα.

***Περισσότερες πληροφορίες για τα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ στον σύνδεσμο: https://shso.org.cy/health-centre/

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο