Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
16 Απριλίου, 2020

O Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ενημερώνει

Δελτίο Τύπου

 

O Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ενημερώνει ότι όλα τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, λειτουργούν υπό συγκεκριμένο καθεστώς, βάσει των διαταγμάτων που εκδίδονται από τον Υπουργό Υγείας λόγω της έκτακτης κατάστασης του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, διαβεβαιώνεται ότι τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) λειτουργούν σε όλα τα Δημόσια Νοσηλευτήρια και εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά. Στις περιπτώσεις που ο ασθενής χρήζει ενδονοσοκομειακής νοσηλείας, μετά την άμεση παρέμβαση και την σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας του, παραπέμπεται στον ιδιωτικό τομέα βάσει Συμφωνίας. Σε διαφορετική περίπτωση, νοσηλεύεται στο Νοσηλευτήριο του ΟΚΥπΥ λόγω της πολυπλοκότητας του περιστατικού ή γιατί απαιτείται άμεση ιατρική παρέμβαση για να σωθεί η ζωή του.

Διευκρινίζεται ότι, στα ΤΑΕΠ των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα και ως εκ τούτου, ο οποιοσδήποτε συμπολίτης μας, του οποίου η ζωή κινδυνεύει ή απειλείται από λόγους υγείας, θα πρέπει άμεσα να επισκέπτεται τα   Τμήματα αυτά. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση υγείας με δυσάρεστες εξελίξεις.

Όλοι οι Ιατροί των διαφόρων Ειδικοτήτων που εφημερεύουν στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, είναι εκεί για να βοηθήσουν.

 

Όλοι Μαζί θα τα καταφέρουμε #thatakataferoume

ΟΚΥπΥ 16 Απριλίου 2020

 

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο