Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
16 Ιουνίου, 2023

ΟΚΥπΥ: Επέκταση και Ανακαίνιση Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας,  ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας στο δίκτυο του οποίου ανήκει το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο για τη Μητέρα και το Παιδί στην Κύπρο, το Μακάρειο Νοσοκομείο, στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών και υποδομών του και με στόχο τη διασφάλιση της σωστής και ποιοτικής παροχής υπηρεσιών υγείας, προκήρυξε σήμερα διαγωνισμό για τη αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Το έργο το οποίο εκτιμάται στα € 5.551.975,00 + Φ.Π.Α και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μήνες μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού, περιλαμβάνει την ανακαίνιση της υφιστάμενης μονάδας και τη σύνδεση της με την επέκταση μέσω δυο γεφυρών και η οποία θα βρίσκεται πάνω από τον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου.

Η επέκταση και η ανακαίνιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) προνοεί τη δημιουργία θαλάμων εντατικής νοσηλείας με 26 θερμοκοιτίδες, 4 θαλάμων  απομόνωσης και θαλάμων ενδιάμεσης νοσηλείας με 24 θερμοκοιτίδες στη βάση εγκεκριμένων προδιαγραφών.

Με την ολοκλήρωση του Έργου στον χώρο θα προσφέρονται ειδικά διαμορφωμένοι και αναβαθμισμένοι χώροι για τους γονείς των μικρών ασθενών, που αποσκοπούν στο να κάνουν την επίσκεψη τους στη ΜΕΝΝ όσο το δυνατό πιο άνετη.

Τόσο ο χώρος της επέκτασης όσο και ο χώρος που θα ανακαινισθεί θα συνάδει με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας, ακολουθώντας τις σύγχρονες προδιαγραφές των Νοσηλευτηρίων και λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων.

Το εν λόγω έργο υλοποιείται με τη συμβολή του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα προς τον οποίο ο Οργανισμός εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες για την έμπρακτη και συνεχή στήριξη του στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο