Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
27 Σεπτεμβρίου, 2022

Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer 2022

Αυτό το εγχειρίδιο δημιουργήθηκε από το Τμήμα Εργοθεραπείας της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, ΟΚΥπΥ, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer στις 21 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο που περιλαμβάνει πληροφορίες προς την οικογένεια και τους φροντιστές των ατόμων με άνοια καθώς και ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης με σκοπό την διατήρηση και βελτίωση των νοητικών λειτουργιών. Κάθε σελίδα ασκήσεων νοητικής ενδυνάμωσης, αντιστοιχεί σε μια μέρα και περιλαμβάνει ασκήσεις με στόχο την διατήρηση της ικανότητας του χρονικού προσανατολισμού, της εργαζόμενης μνήμης, οπτικής αντίληψης, της ικανότητας ανάγνωσης, της σκέψης, της ρύθμισης του συναισθήματος.

Στο τέλος κάθε σελίδας θα βρείτε προτάσεις για δραστηριότητες που βοηθούν το άτομο να παραμείνει ενεργό, δραστήριο, ανεξάρτητο και συμβάλλουν γενικότερα στο αίσθημα της ευεξίας. Στο τέλος του εγχειρίδιου θα βρείτε συνδέσμους που παραπέμπουν σε υλικό που μπορείτε να εκτυπώσετε ή να χρησιμοποιήσετε. Δώστε στους αγαπημένους σας αυτές τις ασκήσεις και ενισχύστε την συμμετοχή τους σε καθημερινές δραστηριότητες με κάθε ευκαιρία.

Πιο κάτω θα βρείτε το εγχειρίδιο που μπορείτε να κατεβάσετε:

Εγχειρίδιο Ασκήσεις και Δραστηριότητες Νοητικής Ενδυνάμωσης

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο