Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
20 Οκτωβρίου, 2022

Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης 2022

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης, το Τμήμα Φυσιοθεραπείας του Γ.Ν. Λευκωσίας σας ενημερώνει ότι προσφέρει υπηρεσίες που μπορούν να σας βοηθήσουν στη διαχείριση της.

Οστεοπόρωση

Τι είναι η οστεοπόρωση;

Η οστεοπόρωση είναι μια μεταβολική νόσος, κατά την οποία παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και της ποιότητας των οστών (της αρχιτεκτονικής τους) με συνέπεια, με την πάροδο του χρόνου να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά. Αυτό έχει ως απόρροια την πρόκληση καταγμάτων που είναι και το βασικό σύμπτωμα της νόσου.

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αναπτύσσουν οστεοπόρωση είναι τα γονίδια, η ηλικία και το φύλο. Άλλοι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ και την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας.

Πως μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει;

  • Η φυσιοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τα οστά σας, καθώς και τους μυς σας. Μπορεί να αποτρέψει την μείωση της πυκνότητας των οστών, να μειώσει τις πτώσεις και να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε κάθε πόνο.
  • Τα οστά είναι ένας ζωντανός ιστός που μπορεί να βελτιωθεί μέσω ορισμένων τύπων άσκησης. Ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για να βρει δραστηριότητες που ταιριάζουν στις ανάγκες σας και που θα ενισχύσουν τα οστά σας.
  • Μερικές  φορές ένα συμπιεστικό κάταγμα μπορεί να προκαλέσει πόνο. Η φυσιοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση αυτού του πόνου.
  • Η οστεοπόρωση είναι συχνότερη σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και συχνά ο λόγος για τον οποίον έχουν πτώσεις. Η πτώση είναι κοινό πρόβλημα για τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω. Εάν κινδυνεύετε να πέσετε, η φυσιοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ισορροπία σας.

Συμβουλευτείτε τους Φυσιοθεραπευτές μας!

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο