Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
21 Ιουλίου, 2021

Στενή συνεργασία ΟΚΥπΥ – ΟΑΥ για αποσυμφόρηση της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, των Ιατρείων Βραχείας Νοσηλείας και των ΤΑΕΠ

Δελτίο Τύπου 20.07.2021

Έκκληση στο κοινό όπως επικοινωνεί πρώτα με τον προσωπικό του γιατρό για καθοδήγηση

Αύξηση στην προσέλευση ασθενών στα Ιατρεία  Βραχείας Νοσηλείας και στα ΤΑΕΠ των νοσηλευτηρίων του, καταγράφει ο ΟΚΥπΥ (Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας) τις τελευταίες ημέρες.

Ασθενείς καταφθάνουν στα Ιατρεία Βραχείας Νοσηλείας και στα ΤΑΕΠ, χωρίς να έχει προηγηθεί επικοινωνία των ιδίων με τον προσωπικό τους γιατρό για σωστή καθοδήγηση, σχετικά με το εάν είναι ή όχι απαραίτητη η επίσκεψή τους.

Με σκοπό τη βελτίωση της παρούσας κατάστασης και την αποσυμφόρηση στα Ιατρεία  Βραχείας Νοσηλεία και στα ΤΑΕΠ του ΟΚΥπΥ, ο Οργανισμός εντείνει την ήδη στενή συνεργασία με τον ΟΑΥ (Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας). Ο ΟΚΥπΥ ζήτησε από τον ΟΑΥ να συνδράμει ώστε οι Προσωπικοί Ιατροί να ανταποκρίνονται στις κλήσεις των πολιτών και να τους καθοδηγούν σωστά για να μην επικοινωνούν αχρείαστα με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων ή να προσέρχονται από μόνοι τους στα Ιατρεία Βραχείας Νοσηλείας και στα ΤΑΕΠ.

Η ανταπόκριση των Προσωπικών Ιατρών και η σωστή ενημέρωση προς τους ασθενείς, είναι απαραίτητη στη συλλογική προσπάθεια που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς του τομέα της δημόσιας υγείας, για αποσυμπίεση στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ.

Στόχος του ΟΚΥπΥ, παραμένει η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών στα νοσηλευτήριά του και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας ακόμα και εν μέσω της πανδημίας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με τους συναρμόδιους φορείς και τους πολίτες.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο