Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
4 Νοεμβρίου, 2022

ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Με αφορμή το μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του  μαστού, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενημερώνει ότι προσφέρει  υπηρεσίες από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χειρουργεία μαστού.

Καρκίνος του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες και το 35% όλων των νέων περιστατικών καρκίνου. Ο καρκίνος του μαστού επηρεάζει και τον ανδρικό πληθυσμό, σε πολύ χαμηλότερα ποσοστά.

Ένας σημαντικός αριθμός γυναικών χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργείο μαστού (ογκεκτομή ή μαστεκτομή) καθώς και σε μια σειρά θεραπειών όπως η ακτινοθεραπεία, η χημειοθεραπεία και η ορμονοθεραπεία. Πολλές απο αυτές τις γυναίκες θα βιώσουν μια σειρά απο προβλήματα όπως ο επίμονος πόνος στο σύστοιχο με το χειρουργείο άκρο, η μειωμένη τροχιά κίνησης του ώμου, η εύκολη κόπωση και το λεμφοίδημα.

Πως μπορεί η φυσιοθεραπεία να βοηθήσει;

  • Η φυσιοθεραπεία μπορεί να συνεισφέρει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της μειωμένης τροχιάς κίνησης στον ώμο μέσω μιας σειράς εξειδικευμένων ασκήσεων.
  • Οι ασκήσεις ξεκινούν απο την πρώτη μετεγχειρητική μέρα και βοηθούν να επιστρέψει ομαλά στην καθημερινότητά της η ασθενής.
  • Ο φυσιοθεραπευτής σας μπορεί να σας συμβουλέψει για την πρόληψη του λεμφοιδήματος και να σας παρέχει την κατάλληλη θεραπεία σε περίπτωση που εμφανιστεί.
  • Σε περίπτωση που εξακολουθεί να υπάρχει επίμονος πόνος στον ώμο και το χέρι της χειρουργημένης πλευράς ο φυσιοθεραπευτής σας μπορεί να σας βοηθήσει στη διαχείρηση του.
  • Ο φυσιοθεραυτής σας μπορεί να σας προτείνει ήπια αερόβια άσκηση για την αντιμετώπιση της εύκολης κόπωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ:

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο