Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα Covid 19 menu-btn
June 15, 2020

Το Μακάρειο κοντά στη κοινωνία

Νέο μνημόνιο συνεργασίας υπογράφτηκε μεταξύ του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρείου του ΙΙΙ και του Παγκύπριου Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα».

Το μνημόνιο συνυπέγραψαν ο Επιστημονικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρείου του ΙΙΙ Δρ. Ανδρέας Νεοφύτου και η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα», κυρία Κάτια Κυριακού και είναι αποτέλεσμα μιας στενής συνεργασίας που είχε ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο μεταξύ των δύο φορέων με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους μικρούς ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με σπάνιες ασθένειες. 

Η συνεργασία αφορά μεγάλο αριθμό τομέων, που συγκλίνουν κυρίως σε θέματα ενημέρωσης, πληροφόρησης και στήριξης των μικρών ασθενών με σπάνια νοσήματα χωρίς να υποκαθιστά βεβαίως το έργο των επαγγελματιών υγείας. Το μνημόνιο έχει επίσης ως στόχο τη διάχυση της ενημέρωσης σε όλους τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τις σπάνιες παθήσεις και τον βέλτιστο τρόπο αντιμετώπισης τους.

Με την ολοκλήρωση της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μια από τις κύριες προτεραιότητες της Διεύθυνσης του Μακάρειου Νοσοκομείου είναι η συνεχής αναζήτηση συνεργιών και συνεργασιών με όμορους οργανισμούς και την κοινωνία των πολιτών, με στόχο τη στήριξη πρωτοβουλιών που θα αναβαθμίζουν και θα διευρύνουν τις υπηρεσίες που προσφέρονται προς τους μικρούς μας ασθενείς και τις οικογένειες τους.

Τέλος ο Δρ. Νεοφύτου ανέφερε ότι, με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ, το Μακάρειο Νοσοκομείο έχει εισέλθει σε μια νέα περίοδο όπου η κύρια έγνοια τόσο της Διεύθυνσης όσο και όλων των εργαζόμενων του Νοσηλευτηρίου είναι να ανταποκριθούν σε όλες τις προσδοκίες των ασθενών, συνεχίζοντας να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους.

Λευκωσία, 15 Ιουνίου 2020

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο