Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
27 Φεβρουαρίου, 2019

Ξεκίνησε η μηχανή του ΟΚΥΠΥ

Οι πρώτες 100 μέρες λειτουργίας του ΟΚΥΠΥ έχουν περάσει με σημαντική δουλειά από όλους τους εμπλεκομένους και οι 100 επόμενες αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον και κυρίως δουλειά, που θα φέρει καλύτερες μέρες για τους πολίτες, και ειδικότερα τους νοσηλευόμενους.

Σε συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε ο απολογισμός από κάθε έναν διευθυντή περιφερειών.

Αναλυτικά

Κυριάκος Γεωργίου, Περιφερειακός Διευθυντής Λευκωσίας:

Ολοκληρώθηκε η στελέχωση και αξιολογήθηκαν οι διαδικασίες για καλύτερη οργάνωση, οικονομική διαχείριση τόσο των νοσοκομείων όσο και των Κέντρων υγείας. Ανακοινώθηκε η επέκταση ωραρίου για το Παιδιατρικό του Μακάριου νοσοκομείου, μέχρι τις 6 το απόγευμα (Λειτουργεί από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και το ίδιο αναμένεται και για το γυναικολογικό τμήμα.

Χρίστος Νικολάου Περιφερειακός διευθυντής Λεμεσού –Πάφου:

Έγιναν συναντήσεις με όλο το προσωπικό, καταγράφηκαν οι τρόποι λειτουργίας και αποφασίστηκαν μέτρα για καλύτερη απόδοση και δόθηκαν λύσεις σε επείγοντα προβλήματα. Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία τα προβλήματα που προέκυψαν από την Γρίπη Α. Συστάθηκε ομάδα διαχείρισης κλινών κα έγινε απογραφή για πρώτη φορά των αναλώσιμων και της αποθήκης.

Γιώργος Καροτσάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Λάρνακας-Αμμοχώστου.:

Εντοπίστηκαν πολλά προβλήματα και ειδικά στο παλαιό νοσοκομείο. Η λειτουργία του νέου νοσοκομείου που αναμένεται να γίνει την 1η Ιουνίου θα προσθέσει άλλα 125 κρεβάτια νοσηλείας και επίσης έγινε για πρώτη φορά απογραφή των περιουσιακών στοιχείων της περιφέρειας και προσπάθειες ανακαίνισης των ιατρείων σε Αθηένου και Ορμήδεια. Ειδική μνεία έγινε για την επιμόρφωση στην συμπεριφορά προς τους ασθενείς και τους συγγενείς τους από το προσωπικό.

Η Οικονομική διευθύντρια κα Τερψιθέα Χρίστου αναφέρθηκε στα οικονομικά του ΟΚΥΠΥ και ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός του αυξήθηκε κατά 2 εκατομμύρια ευρώ και εγκρίθηκαν νέες προσλήψεις 300 ατόμων, ανάμεσα τους 30 ιατροί και 10 παιδίατροι. Επίσης ανατέθηκε μελέτη για τα ασθενοφόρα, ώστε να βελτιωθεί η χρησιμότητα τους.

Σύντομες αναφορές έγιναν από τους δυο επιστημονικούς συμβούλους, τον κ, Μάριο Ιωάννου και Σταύρο Γεωργίου, οι οποίοι ενημέρωσαν για τη δουλειά που έχει γίνει και ειδικότερα η σύσταση και λειτουργία σε όλα τα νοσοκομεία επιστημονικών επιτροπών. Ειδικότερα θα λειτουργήσουν επιτροπές ασφάλειας, Διαχείρισης κλινών και βιοηθικής

Γ. Ε. Διευθυντής του ΟΚΥΠΥ κ. Νίκος Πολύζος ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιεί ολοήμερες επισκέψεις και επιτόπια παρουσία σε κάθε μια επαρχία, γεγονός πολύ σημαντικό στον καλύτερο συντονισμό και λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων υγείας.

Επίσης ανακοίνωσε ότι γράφτηκαν στο σύστημα πέραν των 75 Παιδιάτρων, από σύνολο 150 που υπάρχουν, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο