Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα Covid 19 menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλίσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ Κλινικής

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αποτελεί ανεξάρτητο τμήμα του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύονται κάθε παθοφυσιολογίας βαριά πάσχοντες ασθενείς με δυνητικά αναστρέψιμες βλάβες της υγείας τους όπως: πολυτραυματίες ασθενείς με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια ποικίλης αιτιολογίας, ασθενείς με κυκλοφορικήκαταπληγία, οξεία παγκρεατίτιδα, πολυοργανική ανεπάρκεια, εγκεφαλικά επεισόδια, δηλητηριάσεις, μεταβολικές διαταραχές, οξέα στεφανιαία σύνδρομα, σήψη, λοιμώξεις ΚΝΣ κ.λ.π.

Η ΜΕΘ Λεμεσού διαθέτει συνολικά 19 κλίνες εντατικής θεραπείας, (8 στην κλειστού τύπου ΜΕΘ Β’ και 11 στην ανοικτού τύπου ΜΕΘ Α’). Είναι πλήρως εξοπλισμένη με σύγχρονο εξοπλισμό και ικανοποιητικά στελεχωμένη με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό, καθώς και με φυσιοθεραπευτές. Για την πλήρη ανάπτυξη και των 19 κλινών εντατικής θεραπείας, χρειάζεται επιπρόσθετη στελέχωση με νοσηλευτές, γιατρούς και βοηθητικό προσωπικό. Η εντατική θεραπεία που ασκείται στη ΜΕΘ περιλαμβάνει την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών φαρμακευτικά και μηχανικά, τη θεραπεία και πρόληψη των λοιμώξεων, τη θρέψη, την εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή και φυσιοθεραπεία.

Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα λειτουργίας της ΜΕΘ Λεμεσού νοσηλεύτηκαν περισσότεροι από 5000 βαριά πάσχοντες ασθενείς με ποσοστά επιβίωσης εφάμιλλα της διεθνούς βιβλιογραφίας.