Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα Covid 19 menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλίσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ Κλινικής

Η Κλινική Θαλασσαιμίας του Γ. Ν. Λ/κας ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των Αιμοσφαιρινοπαθειών. Οι Αιμοσφαιρινοπάθειες είναι κληρονομικές παθήσεις, που οφείλονται σε ποσοτικές ή ποιοτικές διαταραχές των αλυσίδων της αιμοσφαιρίνης. Οι κυριότερες μορφές είναι οι θαλασσαιμίες και η δρεπανοκυτταρική νόσος.
Η θαλασσαιμία είναι κληρονομική νόσος η οποία οφείλεται σε πλήρη ή μερική έλλειψη παραγωγής των α ή/και β-σφαιρινικών αλυσίδων που σχηματίζουν την φυσιολογική αιμοσφαιρίνη Α (HbA). Ανάλογα με το ποιες αλυσίδες προσβάλλονται έχουμε την α-θαλασσαιμία, όταν λείπουν οι α αλυσίδες και η β θαλασσαιμία, όταν λείπουν οι β αλυσίδες.
Η Δρεπανοκυτταρική νόσος είναι μία κληρονομική νόσος η οποία οφείλεται σε ποιοτική αλλαγή των β-αλυσίδων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή του σχήματος του ερυθρού υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
Η Κλινική Θαλασσαιμίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πληθυσμιακού Ελέγχου και τον Παγκύπριο Αντιαναιμικό Σύνδεσμο συμβάλλει στην ανίχνευση των φορέων Αιμοσφαιρινοπαθειών και παρέχει γενετική συμβουλή σε ζευγάρια με κίνδυνο να αποκτήσουν απογόνους με Αιμοσφαιρινοπάθεια.

Υπεύθυνη Τμήματος / Κλινικής:

Ιατροί Κλινικής: