Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Η κλινική Θαλασσαιμίας λειτουργεί ως κέντρο ημερήσιας νοσηλείας και αποτελεί  μέρος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Η λειτουργία της κλινικής είναι και πρωινή και απογευματινή ώστε οι πάσχοντες να προσαρμόζουν την προσωπική και επαγγελματική ζωή με την θεραπευτική τους αγωγή.

Οι ασθενείς προσέρχονται εύκολα και άμεσα χωρίς εγγραφή, παρακολουθούνται και λαμβάνουν την θεραπευτική τους αγωγή και τα παιδιά και οι ενήλικες στην  ίδια κλινική αποφεύγοντας έτσι τις δυσκολίες της μετάβασης από τα παιδιατρικά τμήματα στα τμήματα ενηλίκων.

Στην κλινική θαλασσαιμίας παρακολουθούνται  χρόνιοι πάσχοντες με αιμοσφαιρινοπάθειες:

 • β θαλασσαιμία
 • α θαλασσαιμία
 • δρεπανοκυτταρικά σύνδρομα
 • Παρακολουθούνται επίσης οι μεταμοσχευμένοι πρώην πάσχοντες με θαλασσαιμία

Επίσης, στην Κλινική προσφέρεται γενετική συμβουλευτική σε ζευγάρια υψηλού κινδύνου που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά.

Βασικοί πυλώνες της θεραπευτικής αγωγής  παραμένουν οι τακτικές μεταγγίσεις αίματος και η αποσιδήρωση, ενώ παρέχεται πρόσβαση και σε καινοτόμες θεραπείες όπως το Luspatercept Το Luspatercept χορηγείται σε πάσχοντες με β θαλασσαιμία οι οποίοι είναι σε τακτικό πρόγραμμα μεταγγίσεων και αυξάνει τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης με αποτέλεσμα να μειώνονται οι μεταγγίσεις αίματος και το φορτίο σιδήρου.

Επιπρόσθετα, υπάρχει  πρόσβαση σε όλες τις εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις και την εξειδικευμένη εξέταση MRI T2*για την αξιολόγηση της αιμοσιδήρωσης.

Η Κλινική διατηρεί συνεργασία με:

 • Κέντρο Αίματος και Νοσοκομειακές Τράπεζες Αίματος
 • Εργαστήριο Πληθυσμιακού Ελέγχου
 • Φαρμακευτικές Υπηρεσίες
 • ΙΝΚΓ
 • Άλλες 3 κλινικές Θαλασσαιμίας
 • Το “Καραϊσκάκειο Ιδρυμα” για την εξεύρεση συμβατών δοτών για τα παιδιά με β θαλασσαιμία .
 • Με Μεταμοσχευτικά κέντρα του εξωτερικού

Επιπρόσθετα, στην Κλινική προσφέρεται ψυχοκοινωνική στήριξη από ψυχολόγο η οποία  είναι εξαιρετικά  σημαντική σε χρόνιους πάσχοντες τόσο για την διατήρηση της ποιότητας της ζωής τους όσο και για την καλύτερη δυνατή συμμόρφωση στη θεραπεία.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής διαθέτει πολυετή πείρα και γνώση και ακολουθεί τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές  για την παρακολούθηση των πασχόντων  έχοντας βοήθημα τις εκδόσεις  τόσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) όσον και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι προσπάθειες των κέντρων θαλασσαιμίας είναι συνεχείς, με την συνεργασία του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου και της ΔΟΘ, για την παροχή υψηλών ιατρικών υπηρεσιών προς τους πάσχοντες με θαλασσαιμία σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα μέσα ένα απόλυτα ανθρωποκεντρικό περιβάλλον.