Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλίσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ Κλινικής

Στο Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας λειτουργούν τα Εξωτερικά Ιατρεία Λάρνακας, διεπαγγελματικά στελεχωμένα με Ψυχίατρους, Ψυχολόγους, Εργοθεραπευτές, Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας. Προσφέρονται υπηρεσίες διαγνωστικής αξιολόγησης της ψυχικής υγείας των ενηλίκων που απευθύνονται σε αυτά καθώς και θεραπευτικά εξατομικευμένα προγράμματα. Παρέχονται επίσης συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις, αξιολόγηση, συμβουλευτική, ενημέρωση και καθοδήγηση για θέματα ψυχικής υγείας, προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης σε άτομα τρίτης ηλικίας.

Η Κοινοτική Υπηρεσία Λάρνακας στεγάζεται στον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας. Μέσω της Υπηρεσίας προσφέρονται κατ’ οίκον υπηρεσίες σε ασθενείς από νοσηλευτές ψυχικής υγείας.

Η Yπηρεσία Κοινοτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας παρέχει νοσηλευτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, μέσα στα πλαίσια της κοινότητας.  Για την παροχή αποτελεσματικών νοσηλευτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, έχουν αναπτυχθεί προγράμματα με θεραπευτικό, εκπαιδευτικό, αποκαταστασιακό και προληπτικό χαρακτήρα, ώστε να είναι εφικτή η ικανοποίηση των αναγκών σε θέματα ψυχικής υγείας που προκύπτουν, τόσο του ατόμου όσο και ολόκληρης της οικογένειας.

Προσφερόμενες Υπηρεσίες

 • Κατ’ οικον. επισκέψεις με συστηματική παρακολούθηση ατόμων στο πλαίσιο του οικογενειακού περιβάλλοντος.
 • Σχεδιασμός και εφαρμογή εξατομικευμένου πλάνου για ολιστική νοσηλευτική φροντίδα.
 • Συμβουλευτική, στήριξη και καθοδήγηση ατόμων και των οικογενειών (αγωγή υγείας, απόκτηση υγιεινών συνθηκών ζωής, κατάλληλης διατροφής, κοινωνική προσαρμογή, φροντίδα αποκατάστασης, διαχείριση σχέσεων, ανάπτυξης κοινωνικού δικτύου κ.λπ.).
 • Ψυχό-εκπαιδευτικές προσεγγίσεις σε οικογένειες και σε άτομα με ψυχικό πρόβλημα (νόσο και συμπτώματα της, αναγνώριση προειδοποιητικών συμπτωμάτων υποτροπής, χειρισμό συμπεριφορών διαχείριση φαρμακευτικής αγωγής, διαχείριση άγχους, θυμού διαχείριση του ψηλά εκφραζόμενου συναισθήματος).
 • Διαχείριση φαρμακευτικής αγωγή (εκπαίδευση και έλεγχος της λήψης φαρμακευτικής αγωγής εντοπισμό και διαχείριση ανεπιθύμητων ενεργειών).
 • Συντονισμό, σχεδιασμό, παρακολούθηση της όλης διαδικασίας παροχής φροντίδας υγείας από Διεπαγγελματική Ομάδα στο άτομο και στην οικογένεια
 • Άμεση παρέμβαση για διαχείριση συμπεριφορών κρίσης (βία, επιθετικότητα αυτοκαταστροφική συμπεριφορά ένταση στις διαπροσωπικές σχέσεις).
 • Εξειδικευμένες ατομικές και ομαδικές νοσηλευτικές παρεμβάσεις για άτομα με άνοια με στόχο την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου και τη πρόληψη παθήσεων που είναι σύνηθες σε άτομα της τρίτης ηλικίας.
 • Εξειδικευμένες ατομικές παρεμβάσεις σε ενήλικα άτομα με διαταραχή πρόσληψης τροφής και στις οικογένειες τους με στόχο την αξιολόγηση, υποστήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση των ιδίων αλλά και των οικογενειών τους.
 • Αγωγή υγείας μέσα από ατομικές και ομαδικές παρεμβάσεις που απευθύνονται τόσο στο ίδιο το άτομο όσο και στην οικογένεια για θέματα που αφορούν τη πρόληψη και διαχείριση της ασθένειας και την προαγωγή της υγείας.
 • Διασυνδετική τόσο με τις Ψυχιατρικές Κλινικές Λευκωσίας και Λεμεσού το Νοσοκομείο Αθαλάσσας και άλλες δομές, με στόχο την εξασφάλιση του θεραπευτικού συνεχούς, σε μια προσπάθεια μείωσης των υποτροπών και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των χρηστών των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Πρόσβαση στη Νοσηλευτική ψυχικής Υγείας

Μέσω παραπεμπτικού από Ειδικό Γιατρό

 • Ψυχίατρο
 • Νευρολόγο

Κοινοτικοί Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας Λάρνακας
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : community.larnaca.mhs@shso.org

Παναγιώτης Παναγιώτου
Νοσηλευτικός Λειτουργός Α’
24818432

Νοσηλευτικοί Λειτουργοί Κοινοτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας

Αθανασία Λάμπρου 24818706
Έλενα Θεοκλή 24818707
Σταύρος Σταύρου24828772
Ξάνθη Χαραλάμπους24828065
Μαρία Στάυρου24818708
Αγγέλα Σοφιανού24818708
Χρίστος Βασιλείου24828065
Κατερίνα Καïκούσιη24818708

Νοσηλευτικοί Λειτουργοί Κοινοτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας Ορεινής Λάρνακας Στεγάζονται στο ΑΥΚ ΚΟΦΙΝΟΥ

Ελένη Αντωνίου 24825070
Ελένη Κυριάκου 24825070
Αντρέας Σιαλαπής 24825070

Επιστημονική Συντονίστρια: