Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Η Παιδιατρική Κλινική βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 4ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Διαθέτει 32 κρεβάτια (11 δωμάτια με 2 κρεβάτια και 2 δωμάτια με 5 κρεβάτια) και κάθε δωμάτιο διαθέτει μπάνιο και τηλεόραση.

Λειτουργεί με 13 παιδίατρους και 25 νοσηλευτές με εμπειρία και υψηλό επίπεδο κατάρτισης, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους 24 ώρες το 24ωρο σε παιδιά που νοσηλεύονται η παραπέμπονται από το τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Από τον Ιανουάριο του 2020, στο τμήμα εκπαιδεύονται ειδικευόμενοι και ασκούμενοι/φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Η Κλινική προσφέρει επίσης: Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών, αξιολόγηση των παιδιών με ενδοκρινολογικά, νευρολογικά, παιδοχειρουργικά ή ορθοπαιδικά προβλήματα, καθώς και ένα Ιατρείο Υποστήριξης του Θηλασμού. Το Νοσοκομείο μας σύντομα θα γίνει το πρώτο Νοσοκομείο με πιστοποίηση Φιλικό προς τα Βρέφη. Η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού ξεχωρίζει, καθώς διαθέτει Τμήμα Μικροβιολογίας και Ακτινολογίας, Κλινική Φυσιοθεραπείας, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και άλλους ειδικούς, όπως Κοινωνικούς Λειτουργούς και Παιδοψυχίατρους. Καθημερινά πραγματοποιείται συνεξέταση και συζήτηση των περιστατικών, εφαρμογή πρωτοκόλλων θεραπείας, εκπαιδευτικό έργο και συνεχής κατάρτιση του προσωπικού.

Η Παιδιατρική Κλινική διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ορθή παρακολούθηση και θεραπεία των μικρών μας ασθενών. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αγάπη όλων των Επαγγελματιών Υγείας, καθιστούν τη νοσηλεία των παιδιών πιο ευχάριστη.

Νοσηλεία:

Η Παιδιατρική Κλινική νοσηλεύει παιδιά της επαρχίας Λεμεσού και Πάφου (αν υπάρξει ανάγκη) μέχρι 16 ετών. Η διαδικασία εισαγωγής έχει απλοποιηθεί για διευκόλυνση των ασθενών και των οικογενειών τους με τους εξής τρόπους:

 Α) κατευθείαν στην κλινική αφού ο προσωπικός τους ιατρός έχει κάνει τα απαραίτητα:    

  1. Έκδοση παραπεμπτικού για ενδονοσοκομειακή περίθαλψη  
  2. Συνεννόηση με τον εκάστοτε εφημερεύοντα παιδίατρο στα τηλ. 25801530 ή 25801545
  3. Απαραίτητη η προσκόμιση Rapid test για παιδί και συνοδό             

 B) μέσω του τμήματος των Πρώτων Βοηθειών.

Αν το παιδάκι ή ο συνοδός του είναι «θετικό» ή «επαφή»  γίνεται προ συνεννόηση με το τμήμα Πρώτων Βοηθειών για να οδηγηθεί απευθείας στο χώρο εξέτασης των περιστατικών με τις ανάλογες υποδομές και προφυλάξεις. Εξετάζονται όλα τα παιδιά από τον εφημερεύοντα παιδίατρο.        

Γ) τα σοβαρά πάσχοντα παιδιά μεταφέρονται με ασθενοφόρο ή από τους γονείς τους κατευθείαν στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών όπου καλείται και παρευρίσκεται ο εφημερεύων παιδίατρος.

Εξωτερικά ιατρεία

     Α) Ιατρεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας

  1.  Νοσοκομείο Λεμεσού: οι περισσότεροι παιδίατροι μας είναι και προσωπικοί γιατροί. Καθημερινά λειτουργούν 2 πρωινά ιατρεία και ένα απογευματινό (15:00-18:00) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά
  • Ιατρείο στη Λινόπετρα: στο οποίο γίνονται κυρίως εμβολιασμοί και προληπτικοί έλεγχοι σε βρέφη για να αποφεύγεται η προσέλευση τους στο νοσοκομειακό χώρο

     Β) Ειδικά Ιατρεία

    1. Ιατρείο Ειδικής Παιδιατρικής:

α. με παραπομπή από τους προσωπικούς τους  ιατρούς, για διερεύνηση πιο πολύπλοκων ή χρόνιων περιστατικών που δεν χρήζουν νοσηλείας,  

β.  Οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν και από μόνοι τους, χωρίς παραπεμπτικό, πληρώνοντας το ανάλογο ποσό. Αρκετές φορές απευθύνονται στους παιδίατρους για να πάρουν δεύτερη γνώμη για το ιατρικό            πρόβλημα των παιδιών τους. Η πολυετής πείρα των περισσότερων γιατρών μας δίνει στους γονείς το αίσθημα ασφάλειας.

      2) Ιατρείο για παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη

  Τυγχάνουν συστηματικής παρακολούθησης περίπου 80παιδιά κυρίως από Λεμεσό, αλλά και από άλλες πόλεις, από την Δρ. Σωτηρίου και την νοσηλεύτρια κ. Άντρη Γρηγορίου οι οποίες έχουν ειδική εκπαίδευση στο αντικείμενο αυτό και εισπράττουμε αρκετά θετικά σχόλια για την κλινική αυτή.    

      3) Παιδονευρολογικό ιατρείο από την Δρ. Κωνσταντουλάκη το οποίο θα λειτουργήσει μετά το καλοκαίρι λόγω απουσίας της ιατρού με άδεια μητρότητας.  

      4) Παιδοχειρουργικό ιατρείο από τους Δρ Μιχαλάκη και Δρ Λειβαδίτη μια φορά την βδομάδα, κάθε Τρίτη. 

      5) Παιδοορθοπεδικό ιατρείο από το Δρ Ορφανό κάθε 2 βδομάδες ο οποίος αξιολογεί παιδιά που νοσηλεύονται ή βρίσκονται στα εξωτερικά ιατρεία.

*Όλα τα ιατρεία λειτουργούν με ραντεβού στο τηλ 25801320

Συνεργασίες:

Συνεργαζόμαστε επίσης με Παιδοκαρδιολόγο και Παιδοαλλεργιολόγο (με αγορά υπηρεσιών). Έχουμε άμεση πρόσβαση σε ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο, σε φυσιοθεραπευτές, διαιτολόγο, ψυχολόγο και παιδοψυχίατρο. Όταν επιβάλλεται να μεταφερθεί ένα παιδάκι στην εντατική Παίδων στο Μακάριο Νοσοκομείο αναλαμβάνει την μεταφορά ο εφημερεύων παιδίατρος.

Εκπαιδευτικό Έργο:

Η κλινική μας προσφέρει εκπαιδευτικό έργο προς τους φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από οπού έχουμε πολύ καλές αξιολογήσεις αλλά και προς τους ειδικευόμενους μας.

Δημοσιεύσεις – Ερευνητικό Έργο:

HDR, Barakat Syndrome: Αρχές του 2021, είχαμε στο PAS poster με περιγραφή ενδιαφέροντος περιστατικού με κώφωση στα πλαίσια κάποιου γενετικού συνδρόμου  που βάλαμε τη διάγνωση τόσο στο βρέφος όσο και στη μητέρα του μετά από ενδελεχή γονιδιακό έλεγχο που στάλθηκε στο ΙΝΓ.

Διαδικτυακή ημερίδα των ειδικευομένων Τον Οκτώβριο του 2021, σε συνεργασία με τη Παιδιατρική Εταιρεία είχαμε την 1η ημερίδα μας που με την βοήθεια ειδικών παρουσίασαν με επιτυχία 4 αξιόλογα περιστατικά της κλινικής μας.

-Οι ειδικευόμενοι μας επίσης συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

-Τόσο οι ειδικοί όσο και οι ειδικευόμενοι παρακολουθούν όλα τα συνέδρια Παιδιατρικής για συνεχή ενημέρωση όπως το Πανελλήνιο, το Παγκύπριο, των Λοιμώξεων κλπ.

’Όλα τα πιο πάνω μαζί με τη καθημερινή συζήτηση και αξιολόγηση όλων των περιστατικών, τη θεραπεία τους σύμφωνα με σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα αλλά και η σωστή προσέγγιση και ενημέρωση των γονιών, δίνουν στον καθένα τους αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας για την σωστή αντιμετώπιση της υγείας των παιδιών τους.

Επισκέπτες Ιατροί από άλλα Νοσοκομεία:

Δρ. Ευαγγελία Λειβαδίτη
Δρ. Ιωάννης Ορφανός
Δρ. Μιχαήλ Μιχαλάκης