Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Η Παθολογική Κλινική Γεν.Νοσοκομείου Πάφου έχει 20 κλίνες για νοσηλεία. Στην Παθολογική Κλινική εργάζονται 6 παθολόγοι- Ο διευθυντής και 5 Ιατρικοί Λειτουργοί Παθολογίας.

Η κλινική επιτελεί πολύ σημαντικό έργο, που περιλαμβάνει αξιοσημείωτο κλινικό και εκπαιδευτικό έργο. Εφημερεύει καθημερινά και σε αυτήν εισάγονται ασθενείς μέσω ΤΑΕΠ, μέσω εξωτερικών ιατρείων, από μεταφορά από άλλες κλινικές, κατόπιν παραπομπής από το Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και από τον ιδιωτικό τομέα(παραπομπή σοβαρών περιστατικών που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σε ιδιωτικές κλινικές και με παραπεμπτικό από προσωπικούς ιατρούς). Η Παθολογική Κλινική νοσηλεύει σοβαρά παθολογικά περιστατικά στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πάφου.

Η Παθολογική Κλινική λειτουργεί εξειδικευμένα ιατρεία, οπου παρακολουθούνται ασθενείς μετά από παραπομπή από προσωπικούς ιατρούς.
• Παθολογικό ιατρείο: Kαθημερινά από όλους τους Παθολόγους
• Ηπατολογικό ιατρείο: Κάθε Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη
• Διαβητολογική Κλινική: Παρακολούθηση ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2:Καθημερινά από Δευτέρα εως Παρασκευή
• Ιατρείο Διαβήτης και Κύηση: Δευτέρα-Τετάρτη

Εκπαιδευτικό έργο:

Η Παθολογική Κλινική παρέχει εκπαίδευση σε ιατρούς επί εξασκήσει και ειδικευόμενους ιατρούς. Εκπαιδεύονται 5-6 ειδικευόμενοι στη Παθολογία και από 2-4 ιατροί επί εξασκήσει. Από το 2012, παρέχει εκπαίδευση-ειδικότητα της Παθολογίας στα πρώτα δύο χρόνια.

Συμμετέχει ενεργά σε επιστημονικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το νοσοκομείο με διαλέξεις και παρουσιάσεις περιστατικών από ειδικούς και ειδικευόμενους ιατρούς.

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού έργου τηρείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο περιλαλαμβάνει:1)Καθημερινή εκπαίδευση με την συμμετοχή των ειδικευομένων στο πρόγραμμα εφημεριών, την καθημερινή παρουσίαση περιστατικών(εκπαιδευτική επίσκεψη), κλινική παρακολούθηση, διενέργεια επεμβατικών πράξεων, διεκπεραίωση ασθενών με τη καθοδήγηση του ειδικού ιατρού,2)Κάθε Πέμπτη Διαλέξεις-Παρουσιάσεις, 3)Βιβλιογραφική ενημέρωση-Κάθε Τρίτη, 4)Καθημερινή συζήτηση δύσκολων και ενδιαφερόντων περιστατικών,5)Ενεργός συμμετοχή με τη συγγραφή και παρουσίαση ενδιαφερόντων περιστατικών σε διεθνή και Ελληνικά συνέδρια.

Στο εκπαιδευτικό έργο συμπεριλαμβάνεται επί πλέον και η εκπαίδευση στη κλινική στην Παθολογία των φοιτητών της Ιατρικής του Saint George University of London, η οποία άρχισε το 2020