Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ

Το Ρευματολογικό τμήμα του ΓΝ Λευκωσίας αποτελεί παγκύπριο κέντρο αναφοράς καθώς είναι το μόνο οργανωμένο Ρευματολογικό κέντρο. Μόλις προσφάτως έγινε μετακίνηση και συγκέντρωση όλων των ιατρών του τμήματος σε νέα ιατρεία. Από τον 11/2019 ξεκίνησε η λειτουργεία της Μονάδας Ημερήσιας Φροντίδας Φλεγμονωδών Νοσημάτων (ΜΗΦΦΝ) υπό την διοικητική και επιστημονική ευθύνη του Ρευματολογικού τμήματος .

Το Ρευματολογικό τμήμα λειτουργεί εξωτερικά ιατρεία καθημερινά και παρέχει στους ασθενείς ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως:
• Παρακολούθηση και αντιμετώπιση ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα (ρευματοειδής αρθρίτιδα, συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, συστηματική σκληροδερμία, δερματομυοσίτιδα, σύνδρομο Siogren, κτλ), αυτοφλεγμονώδη νοσήματα (οικογενής μεσογειακός πυρετός), εκφυλιστικά νοσήματα του μυοσκελετικού ( οστεοαρθρίτιδα, οστεοπόρωση κτλ).

• Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (consultation) στις κλινικές και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του ΓΝ Λευκωσίας.

• Στην Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας Φλεγμονωδών Νοσημάτων γίνεται χορήγηση εξιδεικευμένων θεραπειών (βιολογικών παραγόντων, ανοσοτροποποιητικών, ανοσοσφαιρινών, αγγειοδιασταλτικών, κτλ) σε ασθενείς με ρευματοπάθειες , νοσήματα του γαστρεντερικού και του δέρματος.

• Εκπαίδευση ειδικευομένων ιατρών της παθολογικής κλινικής, νοσηλευτριών και φοιτητών ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, αλλά και των φοιτητών Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και St George University of London (University of Nicosia).

• Συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική και το Ρευματολογικό τμήμα του Αττικού Νοσοκομείου Αθηνών.

• Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γεννητικής Κύπρου , την Ιατρική του Πανεπιστημίου Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ.