Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα Covid 19 menu-btn

Κλείστε ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να κλίσετε ένα ραντεβού.

Ακύρωση ραντεβού

Στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο για να ακυρώσετε ένα ραντεβού.

Hour Minute

Επικοινωνία

Προφίλ Κλινικής

Το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του Γενικού Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ στελεχώνεται από μια Κλινική Παιδιατρική Διαιτολόγο, την κα Γεωργία Τσιάππα, BSc(Hons), PGDipDiet, RD.

Υπηρεσίες που παρέχονται:

1. Παρακολούθηση ασθενών και καθορισμός εξατομικευμένου διαιτολογίου ή εντερικής/παρεντερικής σίτισης εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών μετά από παραπομπή από θεράποντα γιατρό:

Εσωτερικοί ασθενείς στους θαλάμους του ΝΑΜ ΙΙΙ: εντατική νεογνών, εντατική παίδων, παιδιατρικός 1+2, παιδοχειρουργικός, παιδογκολογικός, τμήμα ενδονοσοκομειακής νοσηλείας παιδιών και εφήβων, γυναικολογικός (ενήλικες), μαιευτικός 1+2 (ενήλικες), οφθαλμολογικός (ενήλικες)

Ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία από τους πιο πάνω θαλάμους, όπως επίσης και περιστατικά όλων των ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων που καλύπτει το ΝΑΜ ΙΙΙ:

 • παιδονευρολογία
 • παιδοενδοκρινολογία
 • γενετικές παθήσεις
 • παιδοψυχιατρική
 • διατροφικές διαταραχές παιδιών και εφήβων – νευρογενής ανορεξία, νευρογενής βουλιμία κτλ. που παρακολουθούνται στο Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΠΑΔΔ)
 • παιδοογκολογία
 • παιδοκαρδιολογία
 • παιδοπνευμονολογία
 • παιδονεφρολογία
 • παιδογαστρεντερολογία
 • πρόωρα νεογνά
 • ενδοκρινολογία ενηλίκων
 • γυναικολογικά – μαιευτικά

2. Υπηρεσία εφαρμογής αντλιών ινσουλίνης σε παιδιά και εφήβους – εκπαίδευση στη χρήση και ρύθμιση της αντλίας, λεπτομερής διδασκαλία των ανταλλαγών υδατανθράκων, των αντιστοιχιών υδατανθράκων – ινσουλίνης και συστηματική παρακολούθηση των ασθενών τόσο αυτοπροσώπως, όσο και τηλεφωνικώς, πριν και μετά την τοποθέτηση της αντλίας ινσουλίνης.

3. Παιδιατρικό Κέντρο Ήπατος, Γαστρεντερολογίας και Διατροφής Νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ – Kings College Hospital London – συμμετοχή στην Παιδογαστρεντερολογική κλινική στη διάρκεια των 3 εβδομαδιαίων επισκέψεων ετησίως του Παιδογαστρεντερολόγου Dr. Babu Vadamalayan και 1 εβδομαδιαίας επίσκεψης ετησίως του Παιδοηπατολόγου Dr Alasdair Baker και συνεχής παρακολούθηση των περιστατικών του Κέντρου.

4. Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών – Το Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών δημιουργήθηκε το 2012 και καλύπτει όλες τις διατροφικές διαταραχές και άλλα ψυχιατρικά περιστατικά. Τα περιστατικά αυτά παρακολουθούνται συστηματικά από την ομάδα που περιλαμβάνει παιδοψυχίατρο, παιδοψυχολόγο, νοσηλευτή, κλινική διαιτολόγο, εργοθεραπευτή και παιδίατρο.

Η δημιουργία του Κέντρου Πρόληψης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών έγινε μετά την δίχρονη εντατική εκπαίδευση όλου του προσωπικού (συμπεριλαμβανομένης και της κλινικής διαιτολόγου) από το King’s College London (Institute of Psychiatry at the Maudsley) στη θεραπεία των Διατροφικών Διαταραχών σε Παιδιά και Εφήβους (Οικογενειακή Θεραπεία – Μέθοδος Maudsley).

5. Διατροφικά Σκευάσματα – αιτήσεις στην Επιτροπή Διατροφικών Σκευασμάτων για χορήγηση διατροφικών (εντερικών) σκευασμάτων σε εξωτερικούς ασθενείς όπου χρειάζεται

6. Οργάνωση και διαχείριση διαιτολογικών υπηρεσιών

7. Συνεργασία με συναδέλφους κλινικούς διαιτολόγους στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ γιασυγγραφή μενού και συνταγών καισυγγραφή εγχειριδίου διατροφής, πρωτοκόλλων, διαιτολογίων και φυλλαδίων για όλες τις παθήσεις

8. Καθορισμός και εποπτεία του μενού, στήριξη τόσο των θαλάμων όσο και της κουζίνας για την ομαλή λειτουργία του, ετοιμασία καταλόγου προμηθειών τροφίμων μαζί με τον/ην Οικονόμο του νοσοκομείου

9. Επιμόρφωση διαφόρων ομάδων του προσωπικού σε θέματα διατροφής, τόσο γενικής φύσεως όσο και πιο εξειδικευμένα

10. Παρακολούθηση / Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Διαιτολογίας στα πλαίσια του εκπαιδευτικού τους προγράμματος

Διευθύντρια Κλινικής:

Ιατροί Κλινικής::