Ambulances/ Emergency Ambulances/ Emergency A&E menu-btn
September 28, 2021

Νέα Επιτυχία για το Εργαστήριο Διακρίβωσης Δοσιμετρικών Μεγεθών του Κλάδου Ιατροφυσικής ΟΚΥπΥ

Νέα σημαντική επιτυχία κατέγραψε το Εργαστήριο Διακρίβωσης Δοσιμετρικών Μεγεθών του Κλάδου Ιατροφυσικής του ΟΚΥπΥ.

Σε πρόσφατη συμμετοχή του σε άσκηση Διασύγκρισης που πραγματοποίησε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), μεταξύ Μαΐου-Ιουνίου 2021 στο πεδίο της Ακτινοπροστασίας, τα αποτελέσματα του Εργαστηρίου κατέδειξαν πλήρη συμμόρφωση σε βαθμό απόκλισης <1% την ώρα που αποτελέσματα με απόκλιση ± 7% θεωρούνται αποδεκτά.

Το Εργαστήριο Διακρίβωσης Δοσιμετρικών Μεγεθών του Κλάδου Ιατροφυσικής του ΟΚΥπΥ είναι το μοναδικό στο είδος του στην Κυπριακή Δημοκρατία και προσφέρει Υπηρεσίες σε φορείς τόσο του κρατικού όσο και ιδιωτικού τομέα.

Είναι ένα υπό-πρότυπο εργαστήριο που διενεργεί διακριβώσεις οργάνων μέτρησης ακτινοβολίας στα πεδία της Διαγνωστικής Ακτινολογίας, Μαστογραφίας, Ακτινοπροστασίας και Ατομικής Δοσιμέτρησης.

Το Εργαστήριο συνεργάζεται με άλλα πρότυπα και υπό-πρότυπα εργαστήρια μετρολογίας και συμμετέχει ενεργά σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα, με στόχο τη διασφάλιση της ακρίβειας και της αξιοπιστίας των μετρήσεων και των μεθόδων διακρίβωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η συμμετοχή του σε άσκηση Διασύγκρισης που πραγματοποίησε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), όπου και κατέγραψε αυτή τη σημαντική επιτυχία.

Ο ΟΚΥπΥ, ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο συνεχίζει να εκσυγχρονίζει και να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του βάση ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού και εγκεκριμένου πλάνου με επίκεντρο τον ασθενή.

Προηγούμενο All the news Επόμενο