Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Θάλεια Παπαδούρη

Νεογνολόγος, Παιδίατρος

Για ραντεβού:

22405335

Γραφείο ιατρού:

22405361
Νοσοκομείο: Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ
Τμήμα: Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Εντατική Νοσηλεία Νεογνών

Βιογραφικό

Η Δρ. Θάλεια Παπαδούρη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του  Humboldt University-Charité στο Βερολίνο και ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική με εξειδίκευση στην Εντατική Νοσηλεία Νεογνών στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Λειψίας και του Humboldt University-Charité. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Η διδακτορική της διατριβή αποπερατώθηκε  στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Λειψίας. Έτυχε το 2008 δίμηνης υποτροφίας από το  Υπουργείο Υγείας Κύπρου στο Ηumboldt University- Charité για εκπαίδευση στην καταγραφή της εγκεφαλικής λειτουργίας (Cerebral Function Monitoring). Προάχθηκε  στη θέση του Βοηθού ∆ιευθυντή Παιδιατρικής το 2015, ενώ  από το 2017 είναι η  Επιστημονική Υπεύθυνος της  Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ. Κατέχει ικανό αριθμό δημοσιεύσεων και αναρτημένων ανακοινώσεων σε αναγνωρισμένα επιστημονικά συγγράμματα, ήταν ο συντονιστής της επιστημονικής ομάδας επιμέλειας της ελληνικής μετάφρασης του βιβλίου για τη βασική αναζωογόνηση του νεογνού, ενώ έλαβε μέρος  σαν προσκεκλημένος ομιλητής σε τοπικά και διεθνή συνέδρια και σεμινάρια. Είναι εθνικός συντονιστής σε αριθμό ερευνητικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και στο  πρόγραμμα  «Βασική Αναζωογόνηση Νεογνών (NLS)» του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Αναζωογόνησης (ERC). Είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού, καθώς και της Συντονιστικής Ομάδας για την  Περιγεννητική Υγεία (Europeristat) της Μονάδας Παρακολούθησης Υγείας του  Υπουργείου Υγείας της Κύπρου. Συμμετέχει στην κλινική εκπαίδευση ειδικευομένων Παιδιατρικής και εξειδικευομένων στην Εντατικολογία Νεογνών, καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Διεύθυνσης των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υ.Υ. Είναι ειδικός επιστήμονας στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και στο ΤΕΠΑΚ (Μεταπτυχιακό Νοσηλευτικής–Μαιευτικής). Διετέλεσε επίτιμος αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Είναι μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής  Κύπρου και του Κυπριακού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, ενώ  διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου. Επίσης είναι μέλος της  Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας και  της Γερμανικής Εταιρείας Νεογνολογίας και  Εντατικής Παίδων.