Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Αιμιλία Αθανασίου

Παιδίατρος

Για ραντεβού:

22405117

Γραφείο ιατρού:

Νοσοκομείο: Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ
Τμήμα: Γενετικής και Μεταβολικών Νοσημάτων

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Ειδική Παιδίατρος με ενδιαφέρον στις γενετικές και σπάνιες παθήσεις

Βιογραφικό

Η Αιμιλία Αθανασίου είναι ειδική Παιδίατρος με ενδιαφέρον στις γενετικές και σπάνιες παθήσεις. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2010 με βαθμό άριστα , ανάμεσα στους 3 καλύτερους της χρονιάς. Ακολούθως και μετά από  τετράμηνη εργασία στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου ως επί εξασκήσει Ιατρός μετέβη στη Γερμανία. Εκεί ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική, αρχικά στο ακαδημαϊκό  εκπαιδευτικό νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Göttingen,  St. Vincenz Krankenhaus στο Paderborn και μετά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Evangelisches Klinikum Bielefeld, Bethel στο Bielefeld.

Το 2018 έλαβε τον τίτλο του Ειδικού Παιδιάτρου από τον Ιατρικό Σύλλογο Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Από τον Ιούλιο του 2020 επαναπατρίστηκε και εργάζεται ως Ιατρικός Λειτουργός Παιδιατρικής Α’ Τάξης στην Κλινική Γενετικής του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ.

Είναι μέλος της Παιδιατρικής εταιρείας Κύπρου, της Γερμανικής Εταιρείας Παιδιατρικής και εφηβικής Ιατρικής , της Εταιρεία Ανθρώπινης Γενετικής Κύπρου (ΕΑΓΕΚ) και της Παγκόσμιας Εταιρείας Μελέτης Ενδογενών Μεταβολικών νοσημάτων.

Η Δρ. Αιμιλία Αθανασίου πήρε πιστοποίηση για Γενετική Συμβουλευτική από την Γερμανική εταιρεία Ανθρώπινης Γενετικής.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

2004 – 2010: Ιατρική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

09/2010 – 01/02011: Επί Εξασκήσει Ιατρός, Pre-Registration House Officer , Χειρουργική Κλινική, Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

01/2011-09/2011: Εκμάθηση Γερμανικής Γλώσσας, GLS Sprachschule Berlin, Γερμανία (επίπεδο B1-C1)

01/2012- 10/2015:  Ειδικευόμενη Παιδιατρικής  στο St. Vincenz Krankenhaus Paderborn, Γερμανία

11/2016-12/2019 Ειδικευόμενη Παιδιατρικής στο Evangelisches Klinikum Bielefeld, Bethel, Γερμανία

01/2020- 06/2020  Ειδική Παιδίατρος, Πολυιατρείο Pädiatrisches Forum,Dr. Gleichauf, Dr. Weißhaar, Dr. Spantzel, Dr. Kühn, Dr. Askenas, Dr. Gerdes, Bielefeld.

07/2020- τώρα Ειδική Παιδίατρος στην Κλινική Γενετικής, Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, Λευκωσία, Κύπρος