Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Χρήστος Γεωργίου

Γναθοπροσωποχειρούργος

Για ραντεβού:

22603641

Γραφείο ιατρού:

Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
Τμήμα: Γναθοπροσωπική Χειρουργική

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Βιογραφικό

Ο ιατρός Χρήστος Γεωργίου είναι ειδικός Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός. Αποφοίτησε διαδοχικά από την Οδοντιατρική Σχολή και την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε στο Υγειονομικό Σώμα του Στρατού, όπου θεράπευσε ενήλικες και παιδιατρικούς ασθενείς στο Νοσοκομείο Ξάνθης και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Oλοκλήρωσε με άριστα το διατμηματικό μεταπτυχιακό Βιοηθικής και Ιατρικού Δικαίου από το ίδιο πανεπιστήμιο, όπου εκπόνησε διπλωματική εργασία με θέμα ‘’Βιοηθικά ζητήματα και ποιότητα ζωής σε ασθενείς με καρκίνο στόματος και γναθοπροσωπικής περιοχής’’. Είναι κάτοχος αναγνωρισμένου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (U.E.M.S.) τίτλου ιατρικής και οδοντιατρικής ειδικότητας ‘’Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής’’, αφότου ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του σε τέσσερα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου, Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου).

Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε σε μια από τις μεγαλύτερες μονάδες γναθοπροσωπικής χειρουργικής του Ηνωμένου Βασιλείου, στο νοσοκομείο Leeds Teaching Hospitals NHS Trust της Αγγλίας, όπου γίνονται επεμβάσεις ογκολογικής εκτομής και αποκατάστασης με ελεύθερους αγγειούμενους κρημνούς και μικροχειρουργική. Επί της παρούσης, κατέχει θέση Ιατρικού Λειτουργού Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες απλές και σύνθετες  χειρουργικές επεμβάσεις από ολόκληρο το φάσμα της ειδικότητάς του (ογκολογία, τραυματιολογία του σπλαγχνικού κρανίου, ορθογναθική χειρουργική, στοματική χειρουργική, διαταραχές κροταφογναθικής διάρθρωσης, σχιστίες, κλπ.). Έχει συγγράψει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα σεμινάρια και συνέδρια σε όλο τον πλανήτη. Είναι ενεργό μέλος σε διάφορες διεθνείς και ελληνικές ιατρικές εταιρίες. Έχει λάβει δύο υποτροφίες από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Κρανιογναθοπροσωπικής Χειρουργικής (EACMFS), την Hugo Obwegeser Traveling  Scholarship και την John Lowry Congress Scholarship.  Έχει επισκεφθεί εθελοντικά ιεραποστολικά κλιμάκια στην Αφρική, όπου πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες.