Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Ιωάννης Πέτρου

Πυρηνική Ιατρική

Για ραντεβού:

22603550

Γραφείο ιατρού:

22604155 22604138
Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
Τμήμα: Απεικονιστικό
Ιατρός Κλινικής

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Πυρηνική Ιατρική

Βιογραφικό

Ο Δρ. Ιωάννης Πέτρου είναι κυπριακής καταγωγής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κατάνης, στη Σικελία της Ιταλίας, απ΄ όπου πήρε πτυχίο Ιατρικής το 2007 με βαθμό άριστα. Αφού έκανε τη στρατιωτική του θητεία στην εθνική φρουρά της Κύπρου, ως οπλίτης ιατρός, προσφέροντας υγειονομικές υπηρεσίες, εργάστηκε αρχικά ως ασκούμενος ιατρός στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας και στη συνέχεια ,ως ιατρός χωρίς ειδικότητα, στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου. Συνέχισε τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, όπου απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας στην Πυρηνική Ιατρική, το Μάιο του 2018, μετά από εκπαίδευση στο τμήμα πυρηνικής ιατρικής του ΓΝΘ Ίπποκράτειο΄. Αμέσως μετά εργάστηκε ως επικουρικός ιατρός πυρηνικής ιατρικής στο Γ΄εργαστήριο πυρηνικής ιατρικής ΑΠΘ του ΓΝΘ ΄Παπαγεωργίου΄, έως το Μάιο του 2019. Από τον Ιούνιο του 2019 έως σήμερα εργάζεται ως Ιατρικός Λειτουργός πυρηνικής ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.
Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας του, μετεκπαιδεύτηκε για 6 μήνες στο τμήμα PET/CT του ΓΝΘ ΄Παπαγεωργίου΄, ενώ ως ειδικευόμενος αλλά και ως επικουρικός ιατρός συμμετείχε γόνιμα σε πλήθος ερευνητικών εργασιών των τμημάτων του, που παρουσιάστηκαν σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια ενώ συνείσφερε σημαντικά στην εκπόνηση ερευνητικών εργασιών σε ποικίλα επιστημονικά και ερευνητικά αντικείμενα, στον τομέα της πυρηνικής ιατρικής, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύτηκαν σε έγκυρα διεθνή και ελληνικά περιοδικά.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

1/2009 – 3/2009 Οπλίτης Ιατρός Εθνική φρουρά Κύπρου
4/2009 – 3/2010 Ασκούμενος Ιατρός Γ.Ν.Λευκωσίας (Preregistration Doctor)
4/2010 – 12/2012 Ιατρός χωρίς ειδικότητα Ο.Κ.Τ.Κ. (Junior Doctor)
1/2013 – 12/2013 Ειδικευόμενος Παθολογίας(ως μέρος της ειδικότητας στην Πυρηνική
Ιατρική) Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο»
1/2014 – 11/2018 Ειδικευόμενος Ιατρός Πυρηνικής Ιατρικής στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο»
11/2018 – 5/2019 Επικουρικός Ιατρός Πυρηνικής Ιατρικής Γ.Ν.Θ. «Παπαγεωργίου»
6/2019 – Σήμερα Ιατρικός Λειτουργός Πυρηνικής Ιατρικής Γ.Ν.Λευκωσίας