Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn

Δρ. Μάριος Αντωνιάδης

Αιματολόγος

Για ραντεβού:

22603496 22603570

Γραφείο ιατρού:

22603496 22603570
Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
Τμήμα: Αιματολογική

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Αιματολόγος

Βιογραφικό

Ο Δρ Μάριος Αντωνιάδης αποφοίτησε από το Λύκειο Κύκκου Β’ στην Πάφο, με βαθμό απολυτηρίου “Άριστα”. Μέσω Παγκυπρίων εξετάσεων εισήχθη στο Ιατρικό τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών απ’ όπου και αποφοίτησε. Ακολούθησε η εκπαίδευσή του στην ειδικότητα της Αιματολογίας ξεκινώντας από την παιδιατρική κλινική του ΝΑΜ ΙΙΙ και ολοκληρώθηκε στο Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας του ΓΠΝΠ Αγία Σοφία των Αθηνών με ενδιάμεσες αποσπάσεις στην Α’ Παθολογική κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο καθώς και στο ΠΠΓΝ Γεώργιος Γεννηματάς στην Αθήνα.

Κατέχει πιστοποιητικά επαγγελματικής κατάρτισης στην Μεσογειακή αναιμία και άλλες Αιμοσφαιρινοπάθειες καθώς και τη διασφάλιση ποιότητας στην Αιμοδοσία από το κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης του Υπουργείου Υγείας και Προνοίας Αθηνών. Αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στην Ειδικότητα της Αιματολογίας διορίστηκε στην Αιματολογική κλινική του Γ.Ν Λεμεσού και αργότερα στο Γ.Ν. Λευκωσίας όπου ανέλαβε τη οργάνωση και λειτουργία της Μονάδας Αιμορροφιλίας-Θρομβοφιλίας, που αποτελεί το διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο αναφοράς ασθενών με αιμορραγική και θρομβωτική διάθεση στην Κύπρο. Έτυχε μετεκπαίδευσης στην Μονάδα αιμορραγικών Διαθέσεων του Νοσοκομείου St Thomas, στο Λονδίνο.

Επιλέγη από το ίδρυμα Fulbright, για χορήγηση υποτροφίας και μετεκπαίδευσης στη μελέτη Αιμορραγικών διαθέσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Cornell στη Νέα Υόρκη, Αμερική. Κατέχει πτυχίο μάστερ στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Μετέχει σε ικανό αριθμό δημοσιεύσεων, αναρτημένων ανακοινώσεων σε αναγνωρισμένα επιστημονικά συγγράμματα και σαν ομιλητής έλαβε μέρος σε τοπικά και διεθνή συνέδρια. Είχε την επιστημονική επιμέλεια της ελληνικής μετάφρασης του βιβλίου ‘’Θαλασσαιμία’’ της διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας.

Είναι υπεύθυνος Εκπαίδευσης ειδικευομένων στην Αιματολογία, ειδικός Επιστήμονας στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Κύπρου καθώς και της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Αιματολογικής Εταιρίας της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος για 3 θητείες μετέχοντας ενεργά στην οργάνωση και διεξαγωγή εκπαιδευτικών συνεδρίων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Επίσης είναι μέλος σε διεθνείς επαγγελματικές εταιρίες ΕΗΑ, ISTH,WFH καθώς και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

1993-1994: Ασκούμενος Ιατρός, Γενικό Νοσοκομείο Πάφου (6 μήνες Παθολογία-6 μήνες χειρουργική)
1994-1996: Ειδικότητα Παιδιατρικής, ΝΑΜ ΙΙΙ Λευκωσία, Κύπρος και Α’Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, ΓΠΝΠ Αγία Σοφία
1996 -2000: Ειδικότητα Αιματολογίας, Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας, ΓΠΝΠ Αγία Σοφία Αθηνών
2000-2001: Αιματολόγος, Αιματολογική Κλινική Γ.Ν Λεμεσού
2001- σήμερα Βοηθός Διευθυντής Αιματολογίας, Αιματολογική Κλινική ΝΑΜ ΙΙΙ/Γ.Ν Λευκωσίας / Υπεύθυνος Μονάδας Αιμορροφιλίας- Θρομβοφιλίας της κλινικής.
2010-2012: Πρόεδρος Κυπριακής Αιματολογικής Εταιρίας
2012: Master Degree στον τομέα Διοίκηση Μονάδων υγείας
2012-2014: Διδακτικό προσωπικό στον τομέα της Αιματολογίας,Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας/St George University of London.
2018 – σήμερα Ειδικός επιστήμονας στην Ιατρκή Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, Πρόεδρος ΚΑΕ, Υπεύθυνος εκπαίδευσης ειδικευόμενων Αιματολογίας.