Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα Covid 19 menu-btn

Δρ. Θεόδωρος Χριστοφίδης

Καρδιολόγος

Για ραντεβού:

22603550

Γραφείο ιατρού:

22603490
Νοσοκομείο: Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
Τμήμα: Καρδιολογικό
Ιατρός Κλινικής

Κλείστε ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Ακύρωση ραντεβού

Συμπληρώστε τα στοιχεια σας και ενας αντίπροσωπος του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 48 ωρών για να σας προσφέρει επιλογές σχετικά με το αίτημα σας. Οι ασθενείς που ζητούν ραντεβού πρέπει να έχουν παραπομπή από τον προσωπικό τους γιατρό.

Hour Minute

Επικοινωνία

Εξειδίκευση

Κλινική Ηλεκτροφυσιολογία | Εμφυτεύσιμες Καρδιακές Συσκευές

Βιογραφικό

Ο Δρ. Θεόδωρος Χριστοφίδης σπούδασε με υποτροφία στο Λονδίνο, και συγκεκριμένα στο University College London (UCL). Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με άριστα, αποκτώντας τα πτυχία της Ιατρικής καθώς και της Ανοσολογίας (BSc (Hons), MBBS). Ακολούθως τελείωσε τη βασική του εκπαίδευση στη Παθολογία αποκτώντας το δίπλωμα του Βασιλικού Κολλεγίου των Παθολόγων Ιατρών (Diploma of the Royal College Physicians (UK, London)), στο οποίο παραμένει μέλος μέχρι σήμερα (MRCP). Συνέχισε και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στη Καρδιολογία (Certificate of Completion of Specialist Training – CCT) και απόκτησε αναγνωρισμένη εξειδίκευση στη Κλινική Ηλεκτροφυσιολογία & Εμφυτεύσιμες Καρδιακές Συσκευές (Certified Cardiac Device Specialist – ΙBHRE CCDS). Κέρδισε αρκετές διακρίσεις, και έχει πλούσιο ακαδημαϊκό ιστορικό που περιλαμβάνει διεθνείς παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους. Είναι μέλος της Καρδιολογικής Εταιρίας Κύπρου, της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας και είναι εγγεγραμμένος στον Παγκύπριο και Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο. Επιπρόσθετα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν την ιατρική εκπαίδευση για την οποία έχει παρακολουθήσει σειρά αναγνωρισμένων σεμιναρίων, και την επιστήμη της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και εξειδικευμένης υποστήριξης ζωής (ενεργός εκπαιδευτής και μέλος διοικητικού συμβουλίου Κυπριακού Συμβουλίου Αναζωογόνησης).

Επαγγελματική Προϋπηρεσία:

2008-2012: Foundation and Core Medical Training, London Deanery (The Whittington, Northwick Park, Hammersmith and Charing Cross Hospitals). 2012-2018: Specialist Training and Post CCT Fellow, London Deanery (North Middlesex, Royal Free and St Bartholomew’s Hospitals). 2018 – Σήμερα: Καρδιολόγος – Ηλεκτροφυσιολόγος, Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.