Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
16 Απριλίου, 2024

Ανίχνευση Οστεοπόρωσης με εξέταση στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης του ΟΚΥπΥ

Η οστεοπόρωση, απασχολεί μια τεράστια μερίδα του πληθυσμού, καθώς αποτελεί την πιο συχνή χρόνια πάθηση των αρθρώσεων, προσβάλλοντας 1 στις 3 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και 1 στους 5 άνδρες μετά τα 50 έτη.

Ο πιο γρήγορος και έγκυρος τρόπος για να καθορίσουμε την παρουσία ή τον κίνδυνο ανάπτυξης της οστεοπόρωσης, είναι η μέθοδος DEXA(Dual Energy X-ray Absorptiometry). Η εξέταση αυτή προσφέρεται στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης, του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), από εξειδικευμένο προσωπικό, υπό την επιστημονική εποπτεία του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η συγκεκριμένη μέθοδος υπολογίζει τη μάζα και την πυκνότητα των οστών, εντός μερικών μόλις λεπτών και μεταξύ άλλων έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα.

  • μικρή δόση ακτινοβολίας
  • ανώδυνη
  • ακριβή αποτελέσματα

Το Κέντρο Υγείας Έγκωμης, είναι στελεχωμένο με έξι προσωπικούς ιατρούς και άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο λοιπό προσωπικό. Το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά από τις 07:30 – 19:30, είναι εύκολα προσβάσιμο, διαθέτει άνετους χώρους στάθμευσης και χώρους στάθμευσης για ΑΜΕΑ. 

Για διευθέτηση ραντεβού για την εξέταση της οστεοπόρωσης το κοινό μπορεί να καλεί για διευθέτηση ραντεβού στους ακόλουθους αριθμούς: 

  • 22 809 014
  • 22 809 015
  • 22 809 016
  • 22 809 017

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο Κέντρων Υγείας και Προσωπικών Ιατρών Παγκύπρια και βασική προτεραιότητα του είναι η συνεχής αναβάθμιση και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Υγείας Έγκωμης και για το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στους ακόλουθους συνδέσμους.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο