Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
6 Απριλίου, 2020

Δημοσίευμα στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δελτίο Τύπου

 

Σε σχέση με δημοσίευμα στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με τίτλο «καταγγελίες ότι αποσιωπήθηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Μακάρειο», για αποκατάσταση της αλήθειας, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο αναφερόμενος εργαζόμενος, εργαζόταν μέχρι τις πρωϊνές ώρες της 25ης Μαρτίου 2020 (νυκτερινή βάρδια) και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενημέρωσε ότι ασθενεί και θα παραμείνει στο σπίτι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ιατρικό αρχείο, ο ασθενής επισκέφθηκε το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στις 31.3.2020 και έγινε εισαγωγή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κατά τo βράδυ της 1ης Απριλίου, μπήκε σε μηχανική υποστήριξη, λήφθηκε δείγμα για COVID 19, του οποίου το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ενημερώθηκε στις 2.4.2020, κάλεσε όλο το επηρεαζόμενο προσωπικό, έγινε λήψη δειγμάτων για εξέταση και τα άτομα αυτά τέθηκαν σε υποχρεωτική απομόνωση. Ακολούθησε απολύμανση του χώρου και η ιχνηλάτηση των επαφών, όπου μέσω αυτών επιβεβαιώθηκαν και άλλα θετικά κρούσματα που δημοσιοποιήθηκαν.

Ως εκ τούτου, οι οποιεσδήποτε αναφορές για απόκρυψη ή αποσιώπηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν ευσταθούν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα στην πραγματικότητα.

Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, όπου το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, τέτοιες ανυπόστατες αναφορές δεν βοηθούν, παρά μόνο δημιουργούν αχρείαστο πανικό.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού και των ασθενών του.

 

Όλοι Μαζί θα τα καταφέρουμε #thatakataferoume

 

ΟΚΥπΥ 06 Απριλίου 2020

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο