Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
22 Δεκεμβρίου, 2022

Επιτυχημένη ακόμη μια μεταμόσχευση νεφρού στο ΓΝ Λευκωσίας

Η επέμβαση διενεργήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2022 από ιατρική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ. Μιχάλη Παπούλα

Με επιτυχία διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ μεταμόσχευση νεφρού από γυναίκα στον σύζυγο της ο οποίος έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και τα τελευταία χρόνια υποβαλλόταν καθημερινά σε περιτοναϊκή κάθαρση.

Η μεταμόσχευση η οποία έγινε από τον Δρ Μιχάλη Παπούλα, Ειδικό Χειρούργο Μεταμοσχευτή και το Δρ Νίκο Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά μεταμοσχεύσεων με ασύμβατη ομάδα αίματος μεταξύ δότη και λήπτη. Αυτού του είδους οι μεταμοσχεύσεις παρότι είναι πιο πολύπλοκες ανοσολογικά, έχουν ως στόχο να αυξήσουν τον αριθμό των μεταμοσχεύσεων της Κύπρου και να δώσουν λύση σε πολλούς ασθενείς με τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια.

Ο ασθενής κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης που υποβλήθηκε στη μεταμόσχευση, θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια την σύζυγο του κα. Άντζελα Αγκαστινιώτη η οποία δωρίζοντας τον ένα της νεφρό του προσέφερε όπως είπε «το υπέρτατο αγαθό της Ζωής».

Ο ΟΚΥπΥ επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του και να συγχαρεί θερμά τους Νεφρολόγους του Μεταμοσχευτικού Τμήματος, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για την ανεκτίμητη προσφορά τους όπως επίσης και τις Συντονίστριες Μεταμοσχεύσεων, χωρίς τη συνεισφορά των οποίων η διενέργεια τέτοιων επεμβάσεων και νοσηλειών θα ήταν αδύνατη.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο