Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
8 Απριλίου, 2024

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ αναγνωρίζει και επιβραβεύει το έργο των ανθρώπων της

Tους διασώστες, νοσηλευτές και οδηγούς των ασθενοφόρων που επαγρυπνούν 365 ημέρες το χρόνο για την υγεία όλων μας, τίμησε η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 03 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Σιακόλειου Εκπαιδευτικού Κέντρου Κλινικής Ιατρικής στη Λευκωσία, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού, αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε το έργο των ανθρώπων της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων που ξεχώρισαν για τον υπερβάλλοντα ζήλο τους στην επιτέλεση των καθηκόντων τους. 

Στο χαιρετισμό της στην εκδήλωση, η Ριάνα Κωνσταντίνου Προϊστάμενη Υπηρεσίας Ασθενοφόρων (ΟΚΥπΥ) ανέφερε: «Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων είναι η κορωνίδα διάσωσης της χώρας μας και πρέπει να την προστατεύσουμε. Η διάσωση είναι εθνική υπόθεση. Καθημερινά, τα πληρώματά μας δίνουν αγώνα με τις περισσότερες φορές να μην υπάρχει η δυνατότητα να έρθει η βοήθεια στο χώρο της διάσωσης. Τα πληρώματα των ασθενοφόρων είναι μόνα τους μέσα στον γκρεμό, μόνα τους στον αέρα, μόνα τους στη διάσωση με ελικόπτερο, μόνα τους στη διάσωση για να εντοπίσουν στη θάλασσα τους μετανάστες στις 3:00 το πρωί. Είναι σημαντικό η κάθε χώρα να θωρακίζει την πιο δυνατή πύλη εισόδου στο σύστημα υγείας της που δεν είναι άλλη από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων».

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός ανέφερε: «H αποτελεσματική αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών είναι ζήτημα υψίστης σημασίας για την αξιοπιστία κάθε συστήματος υγείας και είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη η παροχή κρατικής προστασίας από κάθε αιφνίδια απειλή για τη ζωή τους», ανέφερε. Ο Υπουργός, τόνισε παράλληλα ότι η ανάγκη μόνιμης ετοιμότητας, υψηλής εκπαίδευσης και άψογης οργάνωσης του προσωπικού –εξειδικευμένου στην προνοσοκομειακή και επείγουσα φροντίδα υγείας–  πρέπει να αποτελεί πολιτική υγείας κάθε χώρας και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην οργάνωση της σχεδίασης των Υπηρεσιών Υγείας. «Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων απόδειξε ότι έκανε άλματα προόδου στον τομέα της επείγουσας προνοσοκομειακής αντιμετώπισης, κάτι το οποίο αναγνώρισαν και όλοι οι πολίτες κατά τη διάρκεια της διαχείρισης της πανδημίας covid -19, αλλά και γενικότερα στη διαχείριση όλων των επειγόντων περιστατικών», είπε. Πρόσθεσε ότι η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης, η αύξηση των σταθμών ασθενοφόρων, η επάρκεια σε εξιδεικευμένο εξοπλισμό και μέσα, η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και η ποιοτική παροχή υπηρεσιών έκαναν την Υπηρεσία να ξεχωρίσει διεθνώς και να πιστοποιηθεί με δύο ISO. Σημείωσε επίσης ότι για την επιτυχία αυτή συνέβαλαν με την προσφορά τους όλα τα μέλη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και για αυτόν ακριβώς τον λόγο αυτή η ομαδική δουλειά αναγνωρίζεται από όλους, και όχι μόνον εντός της Κύπρου, αλλά και στο εξωτερικό.

Στην τελετή επιδόθηκαν έπαινοι προς το προσωπικό της Υπηρεσίας ενώ την ίδια στιγμή προβλήθηκε το σημαντικό έργο που διαδραματίζει καθημερινά η Διεύθυνση Ασθενοφόρων. 

Περισσότερες πληροφορίες για την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ στην σελίδα που ακολουθεί

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο