Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
22 Μαρτίου, 2020

Λειτουργία Δημόσιων νοσηλευτηρίων στη βάση Διατάγματος του Υπουργού Υγείας

Λειτουργία Δημόσιων νοσηλευτηρίων στη βάση Διατάγματος του Υπουργού Υγείας

 

Σε συνέχεια του Διατάγματος του Υπουργού Υγείας ημερ. 19 Μαρτίου 2020, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας με Αριθμό 107, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι από τις 06:00 π.μ. της 20ης  Μαρτίου 2020 και με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας, την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και για την προστασία των επαγγελματιών υγείας που εργάζονται στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και θα κληθούν να αναλάβουν τον πρωταρχικό ρόλο της διαχείρισης των περιστατικών που ενδέχεται να νοσήσουν βαριά  από τον κορωνοϊό, κατόπιν συνεννόησης με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, έχει αποφασιστεί όπως τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν παραταθούν για ακόμη 48 ώρες.

Διευκρινίζεται ότι τα ΤΑΕΠ των Γενικών Νοσοκομείων Λεμεσού και Πάφου θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για τις επόμενες 48 ώρες και θα εξυπηρετούν περιστατικά που δεν μπορεί να διαχειριστεί ο ιδιωτικός τομέας, κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία ασθενοφόρων και το ΚΕΚΑ.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας θα τηρεί ενήμερους για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη.

Κάνουμε έκκληση στον κάθε ένα να συμπεριφέρεται υπεύθυνα και να ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την προστασία της υγείας όλων μας.

Όλοι Μαζί θα τα καταφέρουμε #thatakataferoume

 

ΟΚΥπΥ 22 Μαρτίου 2020

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο