Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
18 Νοεμβρίου, 2022

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης για τον καρκίνο του Παγκρέατος

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ολιστική προσέγγιση που παρέχεται στους ασθενείς με καρκίνο του Παγκρέατος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του παγκρέατος, η Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, την πρώτη ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης για τον καρκίνο του παγκρέατος.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την ολιστική προσέγγιση που παρέχεται στους ασθενείς με καρκίνο του Παγκρέατος από τους επαγγελματίες υγείας.

Την ημερίδα με τίτλο «ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ», παρακολούθησαν επαγγελματίες υγείας αλλά και πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα συμπτώματα της νόσου αλλά και τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις. Επίσης, ασθενείς αλλά και μέλη οικογενειών ασθενών μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τα βιώματά τους με το κοινό.

Ο κ. Μάριος Παναγίδης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), στο χαιρετισμό, αφού συνεχάρη το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για τον επαγγελματισμό τους και την αφοσίωσή τους στο έργο που επιτελούν, σημείωσε:

«Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του παγκρέατος, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, σε συνεργασία με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και τον ΠΑΣΥΚΑΦ, διοργανώνουν τη σημερινή ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού…

Ο ΟΚΥπΥ συνεχίζει να επενδύει στο μεγαλύτερο του όπλο, που είναι το ανθρώπινο δυναμικό, σε υποδομές και εξοπλισμό, στοχεύοντας στην οργανωτική και επιχειρησιακή αριστεία των Κλινικών του, για παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες».

Το Τμήμα Χειρουργικής Ήπατος και Παγκρέατος το οποίο ανήκει στην Κλινική Γενικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αποτελεί κέντρο αριστείας, επιτυγχάνοντας ποσοστά θνησιμότητας και επιπλοκών χαμηλότερα των ευρωπαϊκών και διεθνών. Μέσα και από αυτή την εκδήλωση στόχος είναι να αναδείξουμε την άρτια επιστημονική κατάρτιση και μακροχρόνια επαγγελματική εμπειρία του προσωπικού μας το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλο το φάσμα της ασθένειας, από τη διάγνωση ως τη θεραπεία και την ποιότητα ζωής των ατόμων με καρκίνο του παγκρέατος.

Ως ο μεγαλύτερος οργανισμός υγείας στην Κύπρο, νιώθουμε έντονα την ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες, και θέλουμε να είμαστε μέρος σε κάθε προσπάθεια  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις ασθένειες, καθώς η σωστή ενημέρωση αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και ενισχύει την αντιμετώπιση τους.

Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Δήμου Λευκωσίας, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και του European-African Hepato-Pancreato-Biliary Association.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο