Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
29 Μαρτίου, 2023

Σε «Χάρης Γρούτας» μετονομάστηκε ο 1ος όροφος του Κέντρου Υγείας Λακατάμιας του ΟΚΥπΥ

Στο όνομα του μεγάλου ευεργέτη, κ. Χάρη Γρούτα, μετονομάστηκε ο πρώτος όροφος του Κέντρου Υγείας Λακατάμιας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 29 Μαρτίου. Σε σεμνή τελετή στο κτήριο του Κέντρου Υγείας, ο ΟΚΥπΥ και ο Δήμος Λακατάμιας τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τον ευεργέτη του κτιρίου.
Η έναρξη των εργασιών ανέγερσης του ορόφου στο Κέντρο Υγείας Λακατάμιας έγινε το 2012. Η προφορά του κ. Χάρη Γρούτα, ύψους $1.000.000, στη μνήμη της μητέρας του κα. Παγώνας Παπαχατζηθεοδώρου Γρούτα ήταν καταλυτική για την ανέγερση σύγχρονων υποδομών που θα στέγαζαν τις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Λακατάμιας και του Κέντρου Κλήσεων Ασθενοφόρων.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ κ. Μάριος Παναγίδης, ανέφερε πως η δωρεά του κ. Χάρη Γρούτα για την ανοικοδόμηση του πρώτου ορόφου του Κέντρου Υγείας Λακατάμιας, έχει συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας της γύρω περιοχής. « Σήμερα, είναι μία μέρα περηφάνιας και ευγνωμοσύνης προς τον κ. Γρούτα. Το όνομα του θα ακολουθεί πλέον την πορεία ανάπτυξης και εξέλιξης του Κέντρου, ως η ελάχιστη αναγνώριση για την προσφορά του στην κοινωνία της Λακατάμιας ».
«Θυμάμαι την ημέρα που η μάνα μου αρρώστησε και την πήρα στους ώμους μου για να την μεταφέρω στο νοσοκομείο. Ήθελα να προσφέρω προς εξυπηρέτηση του απλού ανθρώπου. Αυτού που καθημερινά βρίσκεται στη βιοπάλη. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν πολλά. Και σίγουρα έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συνθήκες ιατρικής περίθαλψης», είχε αναφέρει το 2015, ο κ. Γρούτας, για να αποδείξει την αξία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να έχει ένας ενεργός δημότης στην ανάπτυξη της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων στην τοπική κοινωνία που ζει.
Η ιστορία του κ. Γρούτα, αποδεικνύει πως όταν ο άνθρωπος πιστεύει στον εαυτό του μπορεί να καταφέρει το ακατόρθωτο. Κάποτε εργαζόταν στο Μεταλλείο του Μαυροβουνίου. Με σκληρή δουλειά στην Αμερική κατάφερε να κερδίσει αρκετά χρήματα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων μετατράπηκαν σε προσφορά για την υγεία του τόπου του. Πέθανε το 2015 σε ηλικία 95 ετών, λίγους μήνες μετά τα εγκαίνια του πρώτο ορόφου του Κέντρου Υγείας Λακατάμιας.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο