Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
14 Μαρτίου, 2022

34th European Renal Cell Study Group (ERCSG) meeting

Το 34ο European Renal Cell Study Group meeting, το οποίο φιλοξενείται φέτος στην Κύπρο, διοργανώνεται από τον ΟΚΥπΥ και την Νεφρολογική Εταιρεία Κύπρου με τη υποστήριξη του Συνδέσμου Φίλων Νεφροπαθών, κλάδος Λεμεσού. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου είναι η Νεφρολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, Δρ. Ελένη Φράγκου.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανακοίνωση των νέων ερευνητικών ευρημάτων στον τομέα της Νεφρολογίας, που πρόκειται να εφαρμοστούν στην κλινική πρακτική, από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους Ερευνητές στον τομέα τους.

Νεφρολογικό Τμήμα ΓΝ Λεμεσού

Το Νεφρολογικό Τμήμα αποτελείται από τη Νεφρολογική Κλινική, τη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, τη Μονάδα Περιτοναϊκής Κάθαρσης και τα Νεφρολογικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Η Νεφρολογική Κλινική διαθέτει 12 κλίνες νοσηλείας και 4 κλίνες αιμοκάθαρσης, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με νεφρολογικά νοσήματα που χρήζουν εξειδικευμένης θεραπείας και επείγουσας αιμοκάθαρσης.

Στη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης υπάρχουν 34 σταθμοί αιμοκάθαρσης για τις τακτικές συνεδρίες των χρόνιων αιμοκαθαιρόμενων ασθενών. Το τμήμα, επιπρόσθετα, φιλοξενεί αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς από το εξωτερικό, οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται για μικρό χρονικό διάστημα στο νησί. Η θεραπεία των πολιτών της ΕΕ που διαθέτουν Ευρωπαϊκή κάρτα νοσηλείας παρέχεται δωρεάν.

Στη Μονάδα Περιτοναϊκής Κάθαρσης παρακολουθούνται ασθενείς που εφαρμόζουν τη μέθοδο της Περιτοναϊκής κάθαρσης κατ’ οίκον και γίνεται η εκπαίδευση των ασθενών στην περιτοναϊκή κάθαρση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Στα Νεφρολογικά εξωτερικά Ιατρεία εξετάζονται καθημερινά ασθενείς με όλα τα νεφρολογικά προβλήματα, δότες νεφρού και μεταμοσχευμένοι ασθενείς.

Η κλινική παρέχει πλήρη εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Πανεπιστημίου St. George στην Κλινική Νεφρολογία.

Γενικές Πληροφορίες Συνεδρίου:

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Πέμπτη-Σάββατο, 7-9 Απριλίου 2022

Πέμπτη 7.4.22
19:00 – 20:30

Παρασκευή 8.4.22
08:30 – 19:00

Σάββατο 9.4.22
08:30 – 20:30 μμ

Τοποθεσία: Ξενοδοχείο Poseidonia Beach Hotel, Λεμεσός

Οι αίθουσες είναι πλήρως εξοπλισμένες και παρέχουν οπτικοακουστικό εξοπλισμό που καλύπτει όλο το εύρος εφαρμογών για τις ανάγκες της ημερίδας. Αυτονόητη θεωρείται η τήρηση των μέτρων κατά του COVID19

Αριθμός Ατόμων:  Στο συνέδριο αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 60 άτομα.

Συμμετέχοντες:

Το Συνέδριο απευθύνεται σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με έμφαση στις παθολογικές ειδικότητες και σε επιστήμονες και ερευνητές βιολογικών επιστημών και παραϊατρικών επαγγελμάτων. Απευθύνεται σε φοιτητές Ιατρικής, Βιολογικών και Θετικών επιστημών, Νοσηλευτικής και σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές .

Περαιτέρω πληροφορίες για το Συνέδριο εδώ

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο