Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
9 Σεπτεμβρίου, 2021

Επανέναρξη μη επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ

Ανακοίνωση 09-09-2021

Στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού διενεργούνται 35000 επεμβάσεις τον χρόνο.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), σε συνέχεια απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοινώνει την επανέναρξη των μη επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσηλευτήρια του.

Η απόφαση για επανέναρξη των μη επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων, λήφθηκε κατόπιν συνεννόησης μεταξύ του ΟΚΥπΥ και του έντιμου Υπουργού Υγείας, με βάση την βελτιωμένη κατάσταση στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού, ως αποτέλεσμα της μείωσης και σταθεροποίησης του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19.

Ο προγραμματισμός για μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις άρχισε από την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021, και προτεραιότητα θα δοθεί σε ασθενείς των οποίων η χειρουργική τους επέμβαση αναβλήθηκε λόγω πανδημίας και όσων η κατάσταση της υγείας τους έχει επιδεινωθεί. Οι ασθενείς μας θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από τις διευθύνσεις των νοσηλευτηρίων μας.

Στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ διενεργούνται σε ετήσια βάση περίπου 35.000 χειρουργικές επεμβάσεις, μερικές από τις οποίες μπορούν να διενεργηθούν μόνο στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ.

Επίσης, εκεί και όπου κρίνεται απαραίτητο, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ μετακαλούνται ιατροί τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό για πραγματοποίηση πολύ εξειδικευμένων χειρουργικών επεμβάσεων.

Ο ΟΚΥπΥ, ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο συνεχίζει να εκσυγχρονίζει και να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του βάση ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού πλάνου με επίκεντρο τον ασθενή.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο