Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
9 Ιανουαρίου, 2024

Καινούργιος χώρος Πρώτων Βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

Το έργο αποτελεί μέρος μίας σειράς έργων αναβάθμισης, ανάπτυξης και επέκτασης των υποδομών του ΟΚΥπΥ

Ένα υπερσύγχρονο χώρο παροχής Πρώτων Βοηθειών θα διαθέτει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας εντός του τρέχοντος έτους, για εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Το έργο αποτελεί μέρος μίας σειράς έργων αναβάθμισης, ανάπτυξης και επέκτασης των υποδομών του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Σε ότι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, έχει τροχοδρομηθεί σειρά εργασιών οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 20 μήνες. Οι εργασίες εκτελούνται στον ισόγειο χώρο του παλαιού κτηρίου του Νοσοκομείου και πέραν της επέκτασης και αναβάθμισης του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), περιλαμβάνουν την δημιουργία Νέας Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων, Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας, ολική ανακαίνιση του Ακτινολογικού Τμήματος και γραφειακών χώρων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο ΟΚΥπΥ προχώρησε σε ειδικές διαρρυθμίσεις για την καλύτερη και ασφαλή εξυπηρέτηση του κοινού που επισκέπτεται το Νοσοκομείο. Ο ΟΚΥπΥ καλεί το κοινό να επιδείξει κατανόηση κατά την διάρκεια των εργασιών και ενημερώνει ότι το ΤΑΕΠ συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Σημειώνεται ότι ο χώρος που καταλαμβάνει τώρα το ΤΑΕΠ ανέρχεται στα 310m² και με την ολοκλήρωση των εργασιών θα αυξηθεί στα 1115m². Ο χώρος που θα δημιουργηθεί θα συνάδει με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας, ακολουθώντας τις σύγχρονες προδιαγραφές των νοσηλευτηρίων και λαμβάνοντας υπόψιν τις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων.

Προσηλωμένος στον στόχο του για συνεχή πρόοδο, αναβάθμιση και βελτίωση των υπηρεσιών και των υποδομών του βάσει του Στρατηγικού του Σχεδιασμού, ο ΟΚΥπΥ προχωρά με εντατικούς ρυθμούς σε σειρά έργων αναβάθμισης διασφαλίζοντας την παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.

Περισσότερες πληροφορίες για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στον σύνδεσμο που ακολουθεί https://shso.org.cy/hospital/geniko-nosokomeio-larnakas/

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο