Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
6 Ιουνίου, 2023

Ο.Κ.Υπ.Υ.: Ανενεργές οι κάμερες παρακολούθησης σε θαλάμους του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας – Εκ των ων ουκ άνευ η προστασία των προσωπικών δεδομένων

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με την ύπαρξη καμερών παρακολούθησης σε θαλάμους του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας διευκρινίζει ότι:

Οι συγκεκριμένες κάμερες παρακολούθησης τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένους θαλάμους του νοσοκομείου κατά την περίοδο της πανδημίας προκειμένου να υπάρχει συστηματική παρακολούθηση των ασθενών που νοσηλεύονταν με Covid-19 χωρίς να υπάρχει αναγκαιότητα συνεχούς επαφής του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τόσο για την προστασία του προσωπικού όσο και των ιδίων των ασθενών.

Με τη λήξη της πανδημίας, οι συγκεκριμένες κάμερες παρακολούθησης απενεργοποιήθηκαν, δεν καταγράφουν σε κανένα διάστημα της ημέρας ενώ η ενεργοποίηση τους δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Παρά ταύτα, κρίθηκε σκόπιμο να μην απεγκατασταθούν επί του παρόντος, ούτως ώστε σε περίπτωση που επανέλθει η ανάγκη για νοσηλεία περιστατικών COVID-19 ή άλλων περιστατικών που χρίζουν απομόνωσης, να τεθούν σε λειτουργία αποκλειστικά και μόνο για αυτόν τον σκοπό.

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων, τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού του, είναι εκ των ων ουκ άνευ για τον Ο.Κ.Υπ.Υ. και σε αυτά τα πλαίσια ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί ο Οργανισμός.

Ο.Κ.Υπ.Υ.

18 Μαΐου 2023

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο