Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
17 Νοεμβρίου, 2023

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του ΟΚΥπΥ στην καθημερινή μάχη των μικρών ηρώων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Προωρότητας, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) τιμά και αναγνωρίζει τον αγώνα των πρόωρων νεογνών, τον γονέων τους και των επαγγελματιών υγείας που δίνουν  καθημερινό αγώνα, για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις συνέπειες της πρόωρης γέννησης.

Ο Οργανισμός πραγματοποιεί σήμερα στις 17:00 ενημερωτική εκδήλωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού σε συνεργασία με το Σωματείο «Το Πρώτο Χάδι»,  και φωταγωγεί  στις 18:00 το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ (NAM III) σε συνεργασία με  τον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα».

Ο ΟΚΥπΥ ο οποίος διαθέτει τις Μοναδικές Μονάδες Εντατικές Θεραπείες Νεογνών στη χώρα μας, στα Νοσοκομεία ΝΑΜ ΙΙΙ και Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, στέκεται έμπρακτα δίπλα στους μικρούς ασθενείς και στις οικογένειες τους και συμμετέχει όπως κάθε χρόνο στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του ΝΑΜ ΙΙΙ αποτελεί το μοναδικό Παγκύπριο κέντρο εντατικής νοσηλείας νεογνών επιπέδου ΙΙΙ και λειτουργεί ως μοναδικό Κέντρο αναφοράς στη μάχη για την αντιμετώπιση της προωρότητας, αντιμετωπίζοντας περιστατικά με παιδοχειρουργικά, παιδοκαρδιολογικά, παιδονευρολογικά, μεταβολικά, γενετικά και λοιπά προβλήματα που εκδηλώνονται κατά τη νεογνική περίοδο. Η ΜΕΝΝ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού καλύπτει τις ανάγκες των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου σε εξειδικευμένες υπηρεσίες αντιμετώπισης πασχόντων τελειόμηνων ή πρόωρων νεογνών, υπηρεσίες οι οποίες δεν παρέχονται από άλλο νοσηλευτήριο της περιοχής. Το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στις δύο ΜΕΝΝ αντικατοπτρίζονται και σε αριθμούς με τις δύο μονάδες να καταγράφουν σημαντικές επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο.

Ο ΟΚΥπΥ, προσηλωμένος στην αποστολή του για ακόμη πιο αποτελεσματική και ποιοτική φροντίδα των πρόωρων βρεφών προχώρησε τον περασμένο Ιούνιο στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανακαίνιση και επέκταση της ΜΕΝΝ στο ΝΑΜ ΙΙΙ. Το έργο συνολικού εμβαδού 1607 τετραγωνικών μέτρων, περιλαμβάνει την ανακαίνιση των υφιστάμενων χώρων και την επέκταση της ΜΕΝΝ σε νέο χώρο, ο οποίος θα συνδέεται με την υφιστάμενη πτέρυγα με 2 γέφυρες.

Η επέκταση και η ανακαίνιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών προνοεί  μεταξύ άλλων την δημιουργία θαλάμων εντατικής νοσηλείας με 26 θερμοκοιτίδες, 4 θαλάμων απομόνωσης και θαλάμων ενδιάμεσης νοσηλείας με 24 θερμοκοιτίδες. Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός προχωρά στην δημιουργία ειδικών, σύγχρονων και άνετων χώρων αναμονής των γονέων.

Ο ΟΚΥπΥ ευχαριστεί θερμά το προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων ΝΑΜ ΙΙΙ και Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού για το σημαντικό και πολυδιάστατο έργο τους και τους Συνδέσμους «Μωρά Θαύματα» και «Πρώτο Χάδι» για τη συμβολή τους στην προσπάθεια συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Οργανισμός, συνεχίζει να επενδύει συστηματικά στην αναβάθμιση των υποδομών του και στην ενίσχυση του διεπιστημονικού και λοιπού προσωπικού του με γνώμονα τη παροχή βέλτιστης φροντίδας προς τα πρόωρα μωρά.

Περισσότερες πληροφορίες για τις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στον σύνδεσμο που ακολουθεί https://shso.org.cy/

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο