Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
19 Ιουλίου, 2023

ΟΚΥπΥ: Σε τροχιά υλοποίησης το Νέο Κέντρο Θαλασσαιμίας

Υπογράφθηκε σήμερα 18 Ιουλίου 2023, στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ),  η συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού και του Παγκύπριου Συνδέσμου Θαλασσαμίας (πρώην Αντιαναιμικού) για την ανέγερση του Νέου Κέντρου Θαλασσαιμίας, έργο το οποίο αποτελεί ορόσημο για τον τομέα της δημόσιας υγείας της χώρας και διασφαλίζει την ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τα άτομα με θαλασσαιμία.

Το Συμφωνητικό Συνεργασίας, υπόγραψε εκ μέρους του ΟΚΥπΥ ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Κύπρος Σταυρίδης και εκ μέρους του Συνδέσμου ο Πρόεδρος, κ. Μίλτος Μιλτιάδους, κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για μεταφορά κονδυλίου ύψους €1.713.668 από τον Σύνδεσμο προς τον ΟΚΥπΥ, για την υλοποίηση του έργου.

Το προηγμένο Κέντρο Θαλασσαιμίας, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα €4.380.335 θα κατασκευαστεί σε ξεχωριστό όροφο στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και προνοεί την δημιουργία δωματίων μεταγγίσεων, δωμάτιο απομόνωσης, ειδικές καρέκλες μεταγγίσεων και κρεβάτια μεταγγίσεων. Επιπλέον το Κέντρο θα διαθέτει μεταξύ άλλων, δωμάτιο θηλασμού για τις μητέρες που λαμβάνουν την θεραπεία τους, δωμάτιο παιχνιδιών για παιδία που λαμβάνουν την θεραπεία τους ή για παιδιά γονέων που λαμβάνουν την θεραπεία τους, χώρους φυσιοθεραπείας και κουζίνα ασθενών για να λαμβάνουν το γεύμα τους κατά την διάρκεια της θεραπείας τους.

Για την όσο το δυνατό λιγότερη ταλαιπωρία των ασθενών και την απρόσκοπτη λειτουργία του υφιστάμενου Κέντρου Θαλασσαιμίας, το έργο θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις με την περίοδο κατασκευής του να ανέρχεται σε 18 μήνες από τη εντολή έναρξης των εργασιών. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Πρωταρχικός στόχος του ΟΚΥπΥ παραμένει η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών, μέσω της ολιστικής προσέγγισης των αναγκών τους. Ο Οργανισμός εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο Υπουργείο Υγείας για την απρόσκοπτη στήριξη του και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Θαλασσαιμίας για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της θαλασσαιμίας καθώς και για την έμπρακτη στήριξη τους στους ασθενείς.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο