Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
3 Σεπτεμβρίου, 2020

Πρόσληψη της Δρος. Μαργαρίτας Μπαρτσώτα, Ειδικού Παιδοκαρδιολόγου και Εμβρυικού Καρδιολόγου στην Παιδοκαρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου ‘Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ’

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ανακοινώνει την πρόσληψη της Δρ. Μαργαρίτας Μπαρτσώτα, Ειδικού Παιδοκαρδιολόγου και Εμβρυικού Καρδιολόγου στην Παιδοκαρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου ‘Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ».

Η Δρ. Μαργαρίτα Μπαρτσώτα σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πάτρας στην Ελλάδα και απέκτησε το πτυχίο της το 2002 με ακαδημαϊκό βραβείο.

Αρχικά εκπαιδεύθηκε στην Παιδιατρική στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου στην Ελλάδα και στο Άρχ. Μακάριος ΙΙΙ’ Νοσοκομείο στη Λευκωσία. Απέκτησε τίτλο ειδικότητας Παιδιατρικής το 2009.

Ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην Παιδοκαρδιολογία το 2009 στο Ηνωμένο Βασίλειο και εκπαιδεύθηκε στο Royal Brompton Hospital, Great Ormond Street Hospital και Evelina Children’s Ηospital στο Λονδίνο. Η εκπαίδευσή της στη Παιδοκαρδιολογία και Εμβρυική καρδιολογία ολοκληρώθηκε το 2014.

Η Δρ. Μαργαρίτα Μπαρτσώτα εργάσθηκε ως Consultant Παιδοκαρδιολόγος και Εμβρυικός Καρδιολόγος στο Royal Brompton Hospital, London, από τον Οκτώβριο 2014 έως τον Αύγουστο 2020. Της έχει αποδοθεί διαπίστευση στην Υπερηχοκαρδιογραφία Συγγενών Καρδιοπαθειών από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενούς Καρδιοπάθειας (AEPC).

Η Δρ. Μπαρτσώτα είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής σεμιναρίων στην υπερηχοκαρδιογραφία συγγενών καρδιοπαθειών και στην εμβρυική καρδιολογία.

Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει την έρευνά της διεθνώς σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Παιδοκαρδιολογικά Συνέδρια.

Η Δρ. Μπαρτσώτα είναι μέλος του Royal College of Paediatrics & Child Health, μέλος του European Association of Paediatric Cardiology, ταμίας του European Fetal Cardiology Group και μέλος του International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology.

Η Δρ. Μπαρτσώτα εξειδικεύεται στην προγεννητική διάγνωση συγγενών καρδιοπαθειών και προσφέρει τη δυνατότητα εμβρυικού υπερήχου από τις 12-14 εβδομάδες κύησης.

Ευχόμαστε στην Δρ. Μπαρτσώτα κάθε επιτυχία στο έργο της.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο