Ασθενοφόρα / Επείγοντα Ασθεν. / Επείγοντα ΤΑΕΠ menu-btn
21 Ιουλίου, 2021

Συνεργασία ΟΚΥπΥ – ΠΙΣ για έκτακτη ενίσχυση στην στελέχωση των νοσηλευτηρίων του Οργανισμού

Δελτίο Τύπου 20.07.2021

Πρωτοβουλία με στόχο την έκτακτη ενίσχυση της  στελέχωσης των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ με το απαραίτητο Ιατρικό προσωπικό και την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης με τις αυξημένες εισαγωγές ασθενών με Covid-19, ανέλαβε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Η Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ είχε επικοινωνία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η παρούσα κατάσταση στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού και η ανάγκη συμβολής ολόκληρης της ιατρικής κοινότητας στην προσπάθεια αντιμετώπισής της.

Η ανταπόκριση του ΠΙΣ ήταν θετική και άμεση, αφού κάλεσε τα μέλη του να στηρίξουν τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συνεισφέρουν ουσιαστικά στις προσπάθειες του ΟΚΥπΥ για προάσπιση της υγείας των πολιτών σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης.

Για την αύξηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συζητήθηκε και η πιθανή παροχή κινήτρων προς τους ιατρούς. Ο ΟΚΥπΥ και ΠΙΣ έδωσαν λεπτομέρειες στον Υπουργό Υγείας για την πρόταση κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πρωταρχικός στόχος του ΟΚΥπΥ ήταν και παραμένει η διασφάλιση της υγείας των πολιτών, μέσω της αδιάκοπης παροχής υψηλής ποιότητας φροντίδας.

Προηγούμενο Όλα τα Νέα Επόμενο